Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Martin & Servera tvingas överpröva Luleå Kommuns upphandling av livsmedel

Martin & Servera ansöker om överprövning gällande Luleå Kommuns upphandling av livsmedel på grund av brister kopplat till två av de grundläggande upphandlingsprinciperna - likabehandling och transparens. Martin & Servera anser att om utvärderingen gjorts enligt kommunens egen beskrivning i förfrågningsunderlaget skulle tilldelningsbeslutet sett annorlunda ut.

Vid kommunens utvärdering av inkommande anbud togs inte hänsyn till krav i produktspecifikationen som kommunen själv angivit på ett antal avgörande positioner i sitt förfrågningsunderlag samt enligt kompletterande Frågor & Svar.

Som vanligt när vi noterar fel som begåtts vid utvärdering kontaktas ansvariga tjänstemän på kommunen för att uppmärksamma dem på de fel som gjorts. Så gjordes också i detta fall. Vår förhoppning var att detta skulle leda till att utvärderingen gjordes om på ett korrekt sätt. Det har tyvärr inte skett.

Därför tvingas Martin & Servera nu ansöka om överprövning för att få domstolens syn på om Luleå i sin utvärdering brustit enligt två av de grundläggande principerna i LOU, Likabehandlings- och Transparensprincipen. 

Fakta

Upphandlingsvärde Luleå Kommun livsmedelsupphandling25 mkr
Kund idag till Martin & ServeraNej
UtvärderingsprincipLägst pris

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen 3DAB, Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Stefan Calrell

Stefan Calrell

Försäljningsdirektör Försäljning offentlig marknad

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm