Gå direkt till innehåll
Martin & Serveras mjölkpeng gav 2,2 miljoner kr extra till Sveriges mjölkbönder

Pressmeddelande -

Martin & Serveras mjölkpeng gav 2,2 miljoner kr extra till Sveriges mjölkbönder

Martin & Servera tog i höstas beslut om att ge 25 öre extra per såld liter mjölk till de svenska mjölkbönderna. 8 674 625 kg mjölk såldes under perioden, vilket gav ett utfall för mjölkpengen på 2 168 656 kr.

Initiativet omfattade all svenskproducerad mjölk, oavsett mejeri, som levererades från Martin & Servera till både privata och offentliga kunder från 1 oktober till 31 december. Det bekostades av Martin & Servera via lägre marginal på mjölk, och medförde inte några prishöjningar för företagets kunder.

Den akuta mjölkkrisen har slagit hårt mot de svenska mjölkbönderna som upplever en hård prispress. En svensk mjölkproduktion och ett starkt svenskt jordbruk är viktigt för restauranger och storkök i Sverige.

- Vi är glada att kunna lämna ett bidrag till mjölkbönderna som befinner sig i en svår situation, säger Håkan Åkerström, vd på Martin & Servera.- Det innebär ju inte att krisen är över. Nu fortsätter vår dialog med branschen för att hitta åtgärder som kan stötta och utveckla det svenska lantbruket.

Ämnen

Taggar


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött, Martin & Servera Solutions och Martin Olsson Cashar.

Presskontakt

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterade nyheter