Gå direkt till innehåll
Mats Folkeson ny vd för Galatea Spirits AB vid årsskiftet

Pressmeddelande -

Mats Folkeson ny vd för Galatea Spirits AB vid årsskiftet

Nu vid årsskiftet träder Torbjörn Sundvall tillbaka från rollen som vd för Galatea. Mats Folkeson (bilden), idag försäljningschef och vice vd i Galatea, blir ny vd.

Torbjörn Sundvall är en av grundarna och har byggt upp Galatea till den stora och respekterade aktör som företaget är idag. Idag är Galatea Skandinaviens största ölimportör med en rik katalog av välkända varumärken inom öl, vin och sprit. Galatea har också byggt upp Sigtuna och S:t Eriks från Sigtuna Brygghus till två varumärken med betydande renommé i branschen.

Efter Martin & Serveras förvärv av Galatea hösten 2014 har Torbjörn Sundvall hanterat övergången från ett fristående bolag till ett specialistbolag inom Martin & Servera-koncernen.

- Torbjörn har jobbat stenhårt med att bygga upp Galatea under många år och vi visste i och med förvärvet att han ville trappa ner. Nu slutar han men har lovat att finnas tillgänglig för oss bland annat som stöd i de internationella kontakter som Galatea har. Vi i koncernledningen har haft stort förtroende för Torbjörn och vill rikta vårt varma tack för de här åren, säger Håkan Åkerström, vd och koncernchef för Martin & Servera.

Mats Folkeson, som utses till ny vd, är inget nyförvärv. Han har lång erfarenhet från Galatea.

- Mats Folkeson är väldigt duktig och driven, med en god kompetens inom försäljning och marknad. Han kan produktionen väldigt bra och har i Galateas ledning gått parallellt med Torbjörn under många år. Vi känner oss trygga med Mats Folkeson som ny vd och är övertygade om att han är redo att axla den här rollen, säger Håkan Åkerström.

Vd-skiftet för Galatea sker vid årsskiftet 2015/2016.

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött, Martin & Servera Solutions och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm