Gå direkt till innehåll
Norrland tog storslam i Martin & Serveras vego-utmaning

Pressmeddelande -

Norrland tog storslam i Martin & Serveras vego-utmaning

Martin & Serveras årliga utmaning har som mål att lyfta viktiga frågor inom hållbarhet och ansvar. Utmaningen 2016 har handlat om att skapa ökad kunskap och större engagemang för vegetarisk matlagning på svenska lunch- och kvällsrestauranger och döptes till Våga Vego

Bland de tävlingsbidrag som inkommit fanns en självklar vinnare. Gotthards Krog i Umeå tog hem förstaplatsen, och vinnarchecken på 25 000 kr, med följande motivering:

Gotthards Krog i Umeå sätter grönsakerna i främsta rummet. Här finns en vision, en långsiktig strategi och aktiviteter som stöttar den gröna planen. De har förstått att kunskap hos medarbetarna är en nyckel. Här används personalmaten som ett sätt att lära ut, här får medarbetarna odla egna grönsaker för att öka engagemanget. Därför har Gotthards inga problem med att sprida sin matfilosofi hela vägen ut till gäst och tallrik.

Ett hederspris för engagemang delas också ut. Till hederspristagare utsågs vägkrogen, Restaurang Roady i Töre. Deras arbete visar att bra kvalitet på råvaror, mycket kärlek i matlagningen och god kommunikation gör det lätt att få människor nyfikna på nya rätter.

För mer information om Gotthards Krog och deras arbete, kontakta Anders Samuelsson, köksmästare Gotthards Krog, tel 090-690 48 14, anders@gotthardskrog.se.

För mer information om Restaurang Roady och deras arbete, kontakta Mattias Bergström, köksmästare, Restaurang Roady, tel 0725-60 04 10, restaurang-roady@mail.com.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött, Martin & Servera Solutions och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm