Gå direkt till innehåll
Per Idlund, sortiment- och inköpschef på Martin & Servera, diskuterar produktkvalitet med Sayan Isaksson
Per Idlund, sortiment- och inköpschef på Martin & Servera, diskuterar produktkvalitet med Sayan Isaksson

Pressmeddelande -

Nya Exceptionella Råvaror diplomerade

I veckan var det dags för Exceptionell Råvaras Smakmöte 2017. Under en heldag på Torsåker gård i Upplands Väsby möttes representanter från hela livsmedelskedjan i fördjupande provningar och panelsamtal om framtidens köttproduktion. Martin & Servera är stolta sponsorer till satsningen Exceptionell Råvara.

Under Smakmötet provade, bedömde och utsåg några av Sveriges främsta kockar de finaste råvarorna från landets mest ambitiösa producenter i kategorierna fågel, gris och nöt.

Spännande smakprovningar

Provningsledare var Stefan Eriksson, Årets Kock 2005. Provningarna delades upp på tre med ett djurslag i fokus per provning. Bland de kockar som bedömde råvarorna syntes Sébastien Boudet (Brödpassion), Sebastian Gibrand (Gibrands Gastronomi), Henrik Norström (Lux Restauranger AB), Magnus Johansson (Skeppsholmen), Björn Frantzén (Frantzén Group), Ulrika Brydling (Bro Hof) och Sayan Isaksson (Restaurang Esperanto, Shibumi mfl.).

- Jag sitter med i många jurygrupper, men det är verkligen något helt annat att få möjligheten att testa så många varianter av samma råvara på samma gång och verkligen nörda ner sig i alla detaljer. Det är häftigt!, säger Ulrika Brydling.

Henrik Norström fortsätter:

- Exceptionell Råvara är ett superviktigt initiativ som jag är glad att vara en del av. I dag sitter jag med och testar fågel. Det här projektet förser marknaden med nya råvaror – vilket är absolut nödvändigt ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi behöver större mångfald i landet.

Nya Exceptionella Råvaror diplomerade

Dagen avslutades med en diplomutdelning till de producenter som erhållit statusen Exceptionell Råvara. Under en smakprovning kan producenter få som högst 50 poäng för sin råvara. När totalsumman överstiger 35 poäng, så anses råvaran vara av exceptionell klass. Vid årets smakmöte var det hela fem råvaror som lyckades nå utmärkelsen Exceptionell råvara:

  • Vaktel från Rosa Skattlådan
  • Linderödssvin från Närsjö Gård
  • Blå anka från Blekslätten Gård
  • Linderödsgalt från Blekslätten Gård
  • Mangalitzagalt från Blekslätten Gård

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Chipsters, Diskteknik, Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Presskontakt

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 1003
121 23 Johanneshov