Gå direkt till innehåll
GastroMerits kurskatalog hösten 2018/våren 2019
GastroMerits kurskatalog hösten 2018/våren 2019

Pressmeddelande -

Nya spännande utbildningsmöjligheter från GastroMerit

GastroMerit är Martin & Serveras utbildningsverksamhet för branschen.

I dagarna släpptes en ny kurskatalog för hösten 2018/våren 2019 med flera spännande nyheter. Kursprogrammet är utvecklat i samarbete med branschen och riktar sig till de som arbetar på en restaurang, en bar eller i kök och matsal i offentlig verksamhet.

I katalogen erbjuds hela femtio olika utbildningar inom områden som kök, drycker, ledarskap samt service & matsal. Bland nyheterna finns:

  • Styckningskurs hos Fällmans Kött under ledning av styckmästare Jani Kolkkanen.
  • ”Effektiv ekonomistyrning för hotell och restaurang”
  • ”Utveckla restaurangens servicenivå” som leds av Mercedes Bachelet, General Manager och sommelier för Adam & Albins Restauranger.
  • ”Kundmötet och kroppsspråket” där deltagarna får utveckla sitt sätt att bemöta människor med hjälp av tips från skådespelaren Lennart R Svensson.
  • ”Att skriva och arbeta med affärsplan”

GastroMerit genomförde 3800 utbildningsdagar under 2017 och första halvåret 2018 har visat på en fortsatt god tillväxt med 2890 sålda utbildningsdagar.

”- Våra kursledare tillhör de främsta inom sitt yrke. De är noga utvalda, de är engagerade och de har förmågan att inspirera. Med deras hjälp får deltagarna både teoretisk och praktisk kunskap”, säger Rosita Wilson, chef GastroMerit.

Efterfrågan på utbildningar för offentlig måltidsverksamhet växer. Under hösten ska GastroMerit utbilda 280 köksbiträden från Stockholms Stad i vegetarisk matlagning. Kursen har byggts unikt för Stockholms Stad, som ställde höga krav i upphandlingen.

”- Måltiderna ska vara grundade på Livsmedelsverkets rekommendationer om näringsinnehåll samt hålla sig inom givna kostnadsramar. Det är vår största offererade utbildningsaffär någonsin”, berättar Rosita.

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Presskontakt

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterade nyheter