Gå direkt till innehåll
Nyhet: Klimatsmarta svenska baljväxter från Nordisk Råvara tillgängliga hos Martin & Servera

Pressmeddelande -

Nyhet: Klimatsmarta svenska baljväxter från Nordisk Råvara tillgängliga hos Martin & Servera

Trots att vi i Sverige har alla förutsättningar för baljväxtodling så importeras stora mängder böner och linser varje år. Nordisk Råvara heter företaget som sett till att odla gamla nordiska baljväxtsorter. Dessutom har de fått fram svenskodlade grödor som traditionellt växer i andra delar av världen. Martin & Servera erbjuder nu dessa unika artiklar till sina kunder.

Nordisk Råvara, som drivs av Gunnar Backman och Tomas Erlandsson, satsar på att framställa mat som är långsiktigt möjlig ur ett globalt perspektiv. De odlar grödor, som traditionellt sett växer i andra delar av världen, på våra breddgrader. Det betyder att nu finns svensk quinoa! Nordisk Råvara återinför också svenska kulturarvsgrödor på platser där de en gång växte. Alla grödor från Nordisk Råvara odlas på ett skonsamt sätt, i utvald jord, av odlare som bryr sig. Resultatet blir råvaror av hög kvalitet, med fina näringsvärden - och som smakar fantastiskt.

- "Varför odla grödor på andra sidan jorden när vi kan göra det här? Tack vare immigration av människor med agronom- och lantbrukskompetens från andra länder, har vi fått tillgång till kunskap och erfarenhet om hur man odlar för oss nya, näringsrika grödor", berättar Tomas Erlandsson.

Tack vare ett samarbete med Nordisk Råvara kan Martin & Servera nu erbjuda kunderna inom foodservice några av dessa unika och KRAV-märkta artiklar. Följande artiklar finns tillgängliga hos Martin & Servera:

Artikel Benämning
616417 Quinoa vit, KRAV, 2,5 kg
616383 Grön Delikatesslins, KRAV, 1 kg
337857 Bondböna Talia, KRAV, 2,5 kg
339036 Bondböna Greeny, KRAV, 2,5 kg

- "Det är fantastiskt kul att våra kunder får möjligheten att köpa de här unika produkterna som ju levererar både framtid och historia samtidigt", säger Kristina Ossmark, kommunikationsdirektör på Martin & Servera.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Chipsters, Diskteknik, Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Presskontakt

Kristina Ossmark

Kristina Ossmark

Marknads- och kommunikationsdirektör Kommunikation, marknadsföring 070-644 23 14

Relaterade nyheter