Gå direkt till innehåll
Nytt lager ska minska miljöbelastningen

Pressmeddelande -

Nytt lager ska minska miljöbelastningen

Sedan år 2000 har Serveras försäljning mer än dubblerats från 3 miljarder kr till 6,2 miljarder kr. Utvecklingen har hittills skett genom en i stort oförändrad logistikstruktur. - Den höga volymutvecklingen som varit, och som kommer att fortsätta, kräver investeringar i logistikverksamheten, säger Christer Lind, VD på Servera. Vi planerar därför att bygga ett nytt lager i Halmstad om cirka 45 000 kvm. Lagret beräknas stå färdigt hösten 2009. Placeringen av det nya lagret i Halmstad förutsätter dock en slutlig överenskommelse med Halmstads Kommun. Även fortsättningsvis kommer Serveras lagerverksamhet att bedrivas på fyra orter - Halmstad, Norrköping, Västerås och Umeå. Miljöbelastningsfrågorna har varit en viktig del av beslutet. Målet är att sänka miljöbelastningen i fastighet, lagerdrift och transporter med upp till 50 procent. Samtidigt investeras i utveckling av IT-struktur, vilket kommer att möjliggöra total flexibilitet vad gäller in- och uttransporter. I varje situation kommer beslut om bästa transportsätt att fattas med hänsyn till kostnadseffektivitet och miljöbelastning. Alternativa transportsätt kommer att övervägas från fall till fall. - Våra åtgärder effektiviserar hanteringen och sänker miljöbelastningen dramatiskt, säger Christer Lind. Jag är övertygad om att det kommer att lyfta fram restaurang- och storköksbranschen som ledande och ett föredöme för hela livsmedelsmarknaden i dessa frågor. För ytterligare information, kontakta: Christer Lind VD Servera R&S AB tel 08-672 84 10 mob 0708-13 64 10 e-post: christer.lind@servera.se

Ämnen

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm