Gå direkt till innehåll
RP Frukt inviger ny produktionsanläggning i Hässleholm

Pressmeddelande -

RP Frukt inviger ny produktionsanläggning i Hässleholm

Martin & Serveras dotterbolag, RP Frukt, som ligger i Hässleholm, fortsätter att växa. RP Frukt har under året byggt en helt ny och modern produktionsanläggning, som invigs den 21 oktober. Bland annat kan den nya anläggningen genom ny teknik förlänga säsongen på färska svenska äpplen och på det sättet göra äpplen från lokala skånska odlare tillgängliga för kunder på restaurangmarknaden under större delen av året.

RP Frukt, ett av sex dotterbolag till Martin & Servera, har lång erfarenhet av att handla med frukt och grönt. Satsningen på en ny produktionsanläggning är en del i RP Frukts strategi för att växa.

ULO-satsning

RP Frukt har bland annat installerat teknik för ULO-lagring (ultra low oxygen) i den nya produktions-anläggningen. Det är en lagringsteknik som stoppar mognadsprocessen i ett äpple och på så sätt behåller färskheten i frukten under en längre period. Praktiskt innebär det att RP Frukt kan leverera färska svenska äpplen nästan året runt. Eftersom äpplena som RP Frukt använder köps från lokala odlare i närområdet är det här en viktig affärsmöjlighet för hela bygden.

”Kul att med hjälp av ny teknik kunna erbjuda svenska äpplen till våra kunder nästan året runt!” säger Magnus Larsson, vd på RP frukt.

Färdigskuret – allt viktigare för restaurangköken

Kunderna inom restaurang och storkök ställer allt högre krav på kvalitet i kombination med effektivitet i köken. Därför finns ett växande behov av färdigskuret som hackad lök, klyftad apelsin, skivad tomat och färdigskurna sallader.

- Den nya produktionsanläggningen gör att vi kan erbjuda ett brett sortiment av färdigskuret, berättar Magnus Larsson. – Att produkterna också har en jämn och hög kvalitet och minimerar svinnet är andra fördelar vi vet att kunderna uppskattar.

Relaterade länkar

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Presskontakt

Kristina Ossmark

Kristina Ossmark

Marknads- och kommunikationsdirektör Kommunikation, marknadsföring 070-644 23 14