Gå direkt till innehåll
Foto: Martin & Servera
Foto: Martin & Servera

Pressmeddelande -

Samarbete för minskat matsvinn

Den 12 mars 2020 lanseras en överenskommelse mellan aktörer i livsmedelsbranschen som tillsammans ska arbeta för att minska matsvinnet. Martin & Servera är en av de aktörer som anslutit sig.

- Eftersom Martin & Servera nyligen beslutat att halvera matsvinnet i vår egen verksamhet, var det ett självklart beslut att vara med i det här initiativet, säger AnnaLena Norrman, hållbarhetsdirektör på Martin & Servera.

De aktörer som deltar i den frivilliga överenskommelsen ska sätta upp mål för minskat matavfall och matsvinn, mäta och samla in data för att följa upp och identifiera var matsvinnet uppstår och delta i samarbetsforum där arbetsgrupper kan genomföra mer riktade och branschövergripande projekt för att minska matsvinnet.

- För att lyckas med målet att minska matsvinnet är samarbete genom hela livsmedelskedjan helt nödvändigt. Våra beslut kan innebära att svinn uppstår i andra led, och det andra aktörer gör påverkar svinnet hos oss, säger AnnaLena Norrman.

IVL Svenska Miljöinstitutet ansvarar för kansliet för den frivilliga överenskommelsen. Läs deras pressmeddelande här

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm