Följ Martin & Servera-gruppen

Samarbete för minskat matsvinn

Pressmeddelande   •   Mar 12, 2020 10:00 CET

Foto: Martin & Servera

Den 12 mars 2020 lanseras en överenskommelse mellan aktörer i livsmedelsbranschen som tillsammans ska arbeta för att minska matsvinnet. Martin & Servera är en av de aktörer som anslutit sig.

- Eftersom Martin & Servera nyligen beslutat att halvera matsvinnet i vår egen verksamhet, var det ett självklart beslut att vara med i det här initiativet, säger AnnaLena Norrman, hållbarhetsdirektör på Martin & Servera.

De aktörer som deltar i den frivilliga överenskommelsen ska sätta upp mål för minskat matavfall och matsvinn, mäta och samla in data för att följa upp och identifiera var matsvinnet uppstår och delta i samarbetsforum där arbetsgrupper kan genomföra mer riktade och branschövergripande projekt för att minska matsvinnet.

- För att lyckas med målet att minska matsvinnet är samarbete genom hela livsmedelskedjan helt nödvändigt. Våra beslut kan innebära att svinn uppstår i andra led, och det andra aktörer gör påverkar svinnet hos oss, säger AnnaLena Norrman.

IVL Svenska Miljöinstitutet ansvarar för kansliet för den frivilliga överenskommelsen. Läs deras pressmeddelande här

Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.