Gå direkt till innehåll
Sojadialogen redovisar inköp av mer än 250 000 ton ansvarsfullt odlad soja

Pressmeddelande -

Sojadialogen redovisar inköp av mer än 250 000 ton ansvarsfullt odlad soja

Idag berättar Sojadialogen i ett pressmeddelande om hur svenska företag banar väg för ansvarsfullt producerad soja. Sojadialogen är 28 svenska företag och organisationer inom livsmedelssektorn som tillsammans med WWF gått ihop för att verka för användning av mer hållbart producerad soja. Martin & Servera är ett av företagen i samarbetet.

Överenskommelsen går ut på att ställa krav på att all den soja som ingår i, och vid tillverkning av, företagens produkter ska vara certifierad av RTRS (Roundtable on Sustainable Soy) eller ProTerra senast 2015, vilket alla företagen, inklusive Martin & Servera, uppfyllt. Det gäller oavsett om sojan använts i svensk produktion eller om varan importerats.

Under 2015 köpte Martin & Servera certifikat motsvarande 1 900 ton soja (2014: 1 400 ton).

Relaterade länkar

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött, Martin & Servera Solutions och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm