Gå direkt till innehåll
Spanska Viña Albali utmanar italienska vintrenden

Pressmeddelande -

Spanska Viña Albali utmanar italienska vintrenden

Idag har Italien en dominerande ställning som vinland i Sverige vilket gjort att flera klassiska vinområden i Europa nästintill glömts bort. Genom två nya starka årgångar vill klassiska Viña Albali få svenskarna att återupptäcka Spanien som vinland.

Félix Solís som grundades 1962 är idag Spaniens största privatägda vinproducent. I distriktet Valdepeñas tillverkas vinet Viña Albali av druvan Tempranillo. Vinerna lagras sedan i flera år på ekfat och flaska för att vara drickfärdiga när de släpps. Med de starka årgångarna 2008 och 2010 vill Viña Albali återigen få svenskarna att upptäcka Spanien som vinland.

– Idag efterfrågar svenskarna smakrika viner där Italien varit duktiga på att ta fram produkter i en publik stil med beteckningar som appassimento och ripasso. Det har dock medfört att flera klassiska områden i resten av Europa glömts bort. I Spanien tillverkas ett flertal viner, med fyllig och tillgänglig smak, i samma prisklass. En stor fördel är att de spanska vinerna generellt sett innehåller mindre än en tredjedel så mycket socker som de italienska vinerna, vilket ligger helt rätt i tiden, säger Karolina Lansman som är produktchef för vin, sprit och öl på Martin & Servera.

Viña Albali Reserva ligger på ekfat i tolv månader innan det tappas på flaska för ytterligare tre års lagring. Det är ett fylligt vin med kraftig smak av körsbär, vanilj och kaffe. Vinet passar lika bra som sällskapsvin men även till kryddiga rätter som lammstek med ratatouille eller mustig älggryta med rostade rotfrukter som kryddats med timjan och vitlök.

Viña Albali Reserva kostar 69 kr för 75 cl. Alkoholhalten är 13 procent, restsockerhalten är mindre än 3 gram per liter och artikelnumret 22674-01.

Viña Albali Gran Reserva har lagrats två år på ekfat och därefter ytterligare fyra år på flaska. Vinet är kraftfullt och fruktigt med tydliga toner av björnbär, körsbär och vanilj. Viña Albali Gran Reserva passar mycket bra tillsammans med grillat kött och tapas som till exempel oliver, charkuterier, paté och mellanlagrade ostar.

Viña Albali Gran Reserva kostar 79 kr för 75 cl. Alkoholhalten är 13 procent, restsockerhalten är mindre än 3 gram per liter och artikelnumret 2788-01. 

För mer information, vänligen kontakta:
Karolina Lansman, Produktchef Vin, Sprit & Öl
Tfn: 0705-39 88 64
Mail: karolina.lansman@martinservera.se

Relaterade länkar

Ämnen


Om Martin & Servera:
Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

www.martinserverawine.se
www.martinservera.se

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm