Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svar från DNA-analys av köttprodukter

Martin & Servera arbetar just nu intensivt med att följa upp och säkerställa kvaliteten på köttprodukter. - Våra kunder ska kunna lita på att de får det de beställer, säger Christina Gezelius, informationschef. Därför har Martin & Servera sedan länge varit aktiva när det gäller att driva utveckling kring kvalitetssäkerhet och matsäkerhet.

Till följd av den senaste tidens larm kring felaktig innehållsmärkning av produkter har Martin & Servera påbörjat en genomgående DNA-analys av samtliga köttprodukter som säljs under eget varumärke. Vi har idag fått svar gällande de 21 första produkterna som skickats för DNA-analys.

En av produkterna är den lasagne (art nr 440867), tillverkad av Comigel, som säljstoppades och återkallades den 11 februari. Misstankarna om att produkten innehåller hästkött har där bekräftats.

Ingen av de övriga analyserade produkterna innehåller hästkött. 18 produkter är helt utan anmärkning. I två produkter har hittats spår av häst-DNA (mindre än 1 %). De två produkterna, som säljs under Martin & Serveras eget varumärke, är: 

  • 559500, Köttbulle 12 g
  • 854570, Blandfärs 60/40

Dessa produkter innehåller inte hästkött, men har under produktionen kommit i kontakt med häst-DNA, sannolikt genom oavsiktlig kontaminering. I enlighet med de riktlinjer som Livsmedelsverket utformat kommer Martin & Servera inte att återkalla dessa produkter.  

Ämnen


Martin & Servera erbjuder ett brett spektrum av produkter, tjänster och koncept – för varje restaurangverksamhet. Inom Martin & Servera finns fyra verksamhetsområden: restaurangdistribution, cashar, specialistföretag samt restaurangtjänster. Martin & Servera är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en del av vår affärsidé.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm