Gå direkt till innehåll
Jimmi Eriksson och Daniel Haynes från Svenska Kocklandslaget på besök hos Viking Fågel
Jimmi Eriksson och Daniel Haynes från Svenska Kocklandslaget på besök hos Viking Fågel

Pressmeddelande -

Svenska Kocklandslaget tävlar med anka från Viking Fågel

I slutet av november är det dags för Culinary World Cup i Luxemburg. Svenska Kocklandslaget har valt att tävla med anka som huvudråvara för en av rätterna i varmköksupplagningen.

Martin & Servera är sedan många år en av Svenska Kocklandslagets huvudsponsorer, som tillsammans med koncernbolagen Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött, hjälper laget med råvaror till tävling. Genom detta samarbete fick Kocklandslaget, hösten 2017, kontakt med Viking Fågel.

Familjeföretaget Viking Fågel startade 1994 och drivs av Björn och Maria Olsson. I Munka-Ljungby utanför Ängelholm i nordvästra Skåne föder de upp gäss, ankor, kalkoner, ungtuppar och majskycklingar. Alla djur föds upp på gården och slaktas på det egna gårdsslakteriet.

För att Viking Fågel skulle kunna satsa på uppfödning av anka i större skala, har Martin & Servera varit med och garanterat inköpsvolymer.

I oktober i år besökte landslagskockarna Jimmi Eriksson och Daniel Haynes Viking Fågel tillsammans med Martin & Servera. På så sätt fick kockarna själva en bra bild av hur Viking Fågel arbetar med sina djur.

- När man jobbar med en sådan här anka vill man självklart visa upp hela råvaran. Därför är det så roligt att vi verkligen använder hela ankan i rätten; bröst, lår, skrov, hjärta och lever, berättar Jimmi och Daniel.

Culinary World Cup går i Luxemburg den 23-29 november. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm