Gå direkt till innehåll
Fotograf: Kicki Nilsson
Fotograf: Kicki Nilsson

Pressmeddelande -

Under 2018 räddades 44 ton varor från att bli svinn hos Martin & Servera

Att minska svinnet i hela livsmedelskedjan är viktigt ur både en ekonomisk och en miljömässig synvinkel. När svinnet minskar, så minskar negativ miljöpåverkan eftersom det inte produceras varor som aldrig förbrukas. Under året som gick räddade Martin & Servera hela 44 ton varor från att bli svinn.

Martin & Servera stöttar Stockholms Stadsmissions Matcentralen liksom Västerås Stadsmission för att ta vara på livsmedel och drycker som av någon anledning inte kan säljas, men fortfarande är fullt användbara. Under 2018 har samarbetet totalt räddat 44 ton varor från att kastas.

- Vi är glada för att varorna kommer till användning, berättar Birgitta Niemi, miljö- och kvalitetssäkringsansvarig på Martin & Servera. - Det här är en av många åtgärder vi gör för att minska matsvinnet i livsmedelskedjan.

Martin & Serveras varuvårdare på lagren i Norrköping och i Enköping inventerar löpande för att identifiera varor som kan vara användbara. Ansvariga medarbetare bedömer, i samarbete med mottagaren av varuleveransen, om tillgängliga varor är säkra och användbara.

- Att maten är trygg och säker är lika viktigt vid dessa leveranser som när vi levererar varor till våra ordinarie kunder, säger Birgitta Niemi.

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen

Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm