Gå direkt till innehåll
31 företag antar Servera Utmaningen 2012

Pressmeddelande -

31 företag antar Servera Utmaningen 2012

I Servera är ansvarsfullt företagande en del av kulturen . Det som är bra för världen är bra både för Servera och dess kunder. Som ett led i detta arbete introducerade Servera för ett år sedan Utmaningen.

 -  Mat och livsmedel är Serveras vardag. Det känns naturligt för oss att ta ett ansvar för den globala utvecklingen i vår bransch. Som en stor aktör i matbranschen kan vi påverka fler företag att ta ett större socialt ansvar. Tävlingen är en del i det arbetet och det är jätteroligt att så många företag är anmälda, säger AnnaLena Norrman, miljö- och kvalitetschef på Servera.

Deltagarna i Servera Utmaningen 2012 ska visa på arbete och åtgärder inom området socialt ansvar i tydlig koppling till affärsidén. De förväntas ha långsiktiga mål för sig själv och sina intressenter.

Med socialt ansvarstagande menar Servera att:  



      • mänskliga rättigheter inte kränks
        • att djurskyddsaspekter är en naturlig del av affären
          • en säker och hälsosam arbetsmiljö erbjuds alla medarbetare
            • ingen form av diskriminering förekommer
              • anställda behandlas med respekt och värdighet
                • inget barnarbete förekommer



Vinnaren kommer att presenteras i april 2012. Vinstsumman ska användas för att öka engagemanget för socialt ansvar i det vinnande företaget.

Ämnen


Servera är Sveriges ledande grossist och specialist inom restaurang - och storköksbranschen. I koncernen ingår Servera R&S, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans kött och Matsäljarna Väst. Sortimentet omfattar livsmedel, drycker och utrustning anpassat för samtliga kundgrupper inom restaurang- och storköksmarknaden. Ansvarsfullt företagande är viktigt för oss. Servera R&S är därför miljöcertifierat enligt ISO 14001, kvalitetscertifierat enligt ISO 9001 och vi har en uppförandekod som beskriver de sociala krav Serveras varuleverantörer ska leva upp till.

Servera ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB tillsammans med Axel Johnson International, Axstores, Novax och Svensk BevakningsTjänst samt delägda och börsnoterade Axfood och Mekonomen. Tillsammans omsätter de hel- och delägda bolagen i Axel Johnson-koncernen 59 miljarder och har cirka 17,000 anställda. (2010).  

Gemensam ägare är Antonia Ax:son Johnson med familj. www.axeljohnson.se

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm