Följ Martin & Servera

Doggy bag-koncept från Martin & Servera

Pressmeddelande   •   Okt 09, 2012 12:35 CEST

Som ett led i sitt arbete som ett ansvarsfullt företag med fokus på matsvinnsfrågan, har Martin & Servera tagit fram ett antal doggy bag-artiklar för restauranger som vill stimulera restauranggäster att ta med resterna hem. Det hjälper krögaren att aktivt bidra till minskat svinn. 

Matsvinn – ett problem ur många perspektiv

Matavfallet är ett problem på många sätt. 

  • Miljömässigt. Livsmedelsproduktionen bidrar till stor miljöbelastning och att då producera mat som sedan inte används är självklart inte bra.
  • Etiskt. I västvärlden slänger vi mat medan människor i andra delar av världen inte kan äta sig mätt.
  • Ekonomiskt. Det är dyrt att slänga. 

Resursklokt. Tillsammans gör vi skillnad.

Martin & Serveras doggy bag-koncept består av två olika stora kartongförpackningar och en kasse för att bära hem kartongerna. På kartonger och på kassen finns ett tryckt budskap – Resursklokt. Tillsammans gör vi skillnad. 

Egen profilering

En restaurang kan välja att använda förpackningarna med det tryck som finns, men de kan också välja att trycka egen logotype/eget budskap på etiketter som sedan kan användas för att profilera kartonger och kasse. 

Ansvarsfullt företagande

Att arbeta ansvarsfullt är en naturlig del av Martin & Serveras värdegrund. Det som är bra för miljön och människor är bra för oss – och för våra kunder. Att minska svinnet är något både vi och våra kunder arbetar aktivt med varje dag. Och det nya doggy bag-konceptet kanske gör det ännu lite lättare.

Martin & Servera erbjuder ett brett spektrum av produkter, tjänster och koncept – för varje restaurangverksamhet. Inom Martin & Servera finns fyra verksamhetsområden: restaurangdistribution, cashar, specialistföretag samt restaurangtjänster. Martin & Servera är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en del av vår affärsidé.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.