Följ Martin & Servera

Första grossist att svenskmärka kött till restaurang- & storköksmarknaden

Pressmeddelande   •   Mar 07, 2012 09:00 CET

Många kunder, inom såväl restauranger som storkök, efterfrågar svenska produkter. Vi vill hjälpa dem att hitta de varor de söker och introducerar därför, i samarbete med Svenskt Kött och utvalda leverantörer, den blågula svenskt kött-märkningen på produkter med 100 % svenskt kött. Det är också ett led i Martin & Serveras arbete för att stödja svensk livsmedels-produktion i syfte att öka tillgängligheten av regionala och småskaliga produkter.

Märket betyder att all köttråvara i produkten är från gris, nöt, och/eller får och lamm som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige och att hela produkten är tillverkad och förpackad i Sverige.

Det tydliggörs också i kundkommunikationen för Martin & Serveras verksamheter inom restaurangdistribution, bland annat i kampanjbladet Färskvarubörsen. Där underlättar svenskt kött-märket för de kunder som önskar se vilka produkter i kampanjen som innehåller 100 % svenskt kött.

Martin & Serveras samarbete med Svenskt Kött är ett led i ett större samarbetsprojekt med LRF kring svenska livsmedel som nyligen presenterades.

För ytterligare information, kontakta:

Christina Gezelius, informationschef Martin & Servera, 08-672 84 31, christina.gezelius@martinservera.se.

Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött, 08-787 66 14, maria.forshufvud@svensktkott.se.

Martin & Servera erbjuder ett brett spektrum av produkter, tjänster och koncept – för varje restaurangverksamhet. Inom Martin & Servera finns fyra verksamhetsområden: restaurangdistribution, cashar, specialistföretag samt restaurangtjänster. Martin & Servera är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en del av vår affärsidé.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.