Gå direkt till innehåll
Det första spadtaget togs gemensamt av Lars Stjernkvist (s), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Charlotta Gromulski, platschef för Martin & Servera i Norrköping samt Nils Rydh, projektansvarig på fastighetsbolaget Wilfast
Det första spadtaget togs gemensamt av Lars Stjernkvist (s), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Charlotta Gromulski, platschef för Martin & Servera i Norrköping samt Nils Rydh, projektansvarig på fastighetsbolaget Wilfast

Pressmeddelande -

Första spadtaget för Martin & Serveras nya lager i Norrköping

Fredagen den 29 november togs det traditionella första spadtaget för bygget av Martin & Serveras nya lagerhus i Norrköping. Det nya lagret, på Ströbrogatan 28 i Åby, är en viktig del av strategin när restauranggrossisten satsar på konkurrenskraftig och hållbar logistik.

Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik berättar:

- Nu kör vi igång bygget av vårt nya, klimatsmarta lager i Norrköping. Det är en viktig del i vår strategi för att skapa branschens mest konkurrenskraftiga och hållbara logistik.

Martin & Servera Logistik finns redan idag med lager- och distributionsverksamhet i Norrköping, närmare bestämt på Blygatan. Verksamheten i Norrköping är redan idag omfattande – 150 bilar lämnar Martin & Serveras lastkajer varje vecka fullastade med varor för 8 000 leveranser.

- Det har varit viktigt för oss att bygga nytt i just Norrköping – dels för att det är ett bra logistiskt läge, men också för att vi vill behålla och bygga vidare på all den kompetens som finns hos medarbetarna i Norrköping, säger Stefan Bergström Hedmark.

Charlotta Gromulski, som är platschef för verksamheten i Norrköping, pratar om lagret som nu byggs:

- Huset kommer att bli mer än 31 000 m2 stort. Bara fryslagret är på över 5000 m2. Det blir 10-11 meter takhöjd inomhus. Ytan är ändå inte det viktigaste, det viktigaste är att lokalerna blir betydligt mer moderna och ändamålsenliga – både för medarbetarna och för den verksamhet vi driver.

Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande gläds åt expansionsplanerna:

”- Självklart glädjande när företag i Norrköping växer och utvecklas. När det dessutom handlar om klimatsmart tillväxt blir glädjen dubbel”.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm