Gå direkt till innehåll
Bild från Shutterstock, beskuren
Bild från Shutterstock, beskuren

Pressmeddelande -

Galatea stärker sin position inom vin via förvärv av Domaine Wines

Galatea förvärvar vinimportören Domaine Wines Sweden AB i syfte att stärka sin marknadsposition på vinsidan. Domaine Wines omsätter ca 300 miljoner kr.

Domaine Wines Sweden grundades av Arne Skog och har idag verksamhet i Sverige och Finland. Bolaget har de senaste åren, i samarbete med producenter och kunder, utvecklats till en snabbt växande vinimportör. Domaine Wines har en bred portfölj av högklassiga produkter tillsammans med en rad egenutvecklade produkter. Företaget drivs idag av Arne Skog och Staffan Liss, som fortsatt kommer att vara aktiva i bolaget.

Galatea, som är ett dotterbolag inom Martin & Servera-gruppen, är en ledande öl- och vinimportör på den svenska marknaden och får i och med förvärvet en starkare position inom vinsegmentet. Galatea äger sedan tidigare Bornicon & Salming Finland som täcker den finska marknaden. Förvärvet av Domaine Wines ger Galatea en bra plattform för expansion på den nordiska marknaden.

- Det är med glädje vi hälsar Domaine Wines välkomna in i Galatea-koncernen. Medarbetarna hos Domaine Wines har god kompetens och lång erfarenhet av att utveckla den svenska vinmarknaden, vilket på ett mycket bra sätt kompletterar den position Galatea har på ölmarknaden, säger Mats Folkeson, vd på Galatea.

- Med Galatea i ryggen kan Domaine Wines fortsätta sin utvecklingsresa och vi är övertygade om att det här kommer att skapa möjligheter för ökad försäljning, både i Sverige och i Finland, säger Arne Skog, grundare och majoritetsägare i Domaine Wines Sweden.

- Tillsammans med Domaine Wines kan Galatea nu möta marknaden med ett starkt erbjudande både på vin och på öl, säger Mats Folkeson.

Konkurrensverket behöver godkänna Galateas förvärv innan det officiellt är klart. Det beräknas ske första veckan i mars.

För mer information, kontakta

Mats Folkeson, vd Galatea, +46 70 835 81 48

Arne Skog, grundare Domaine Wines Sweden, +46 70 834 28 66

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm