Följ Martin & Servera

Martin & Servera återkallar lasagne

Pressmeddelande   •   Feb 11, 2013 16:18 CET

Det har framkommit att fryst lasagne (art nr 440867), som säljs under eget varumärke, misstänks innehålla hästkött istället för nötkött. 269 kartonger (à 10 kg) av den berörda produkten har levererats till 85 av Martin & Serveras kunder inom både privat restaurangmarknad och offentlig sektor. Martin & Servera återkallar nu dessa och inleder en översyn av företagets kontrollrutiner. De kunder som köpt den berörda artikeln kontaktas omgående av Martin & Serveras säljorganisation för återkallning.

- Vi återkallar omgående den berörda produkten. Det är oacceptabelt att vi, våra kunder och deras matgäster inte kan lita på att det som står i innehållsförteckningen stämmer med det faktiska produktinnehållet, säger Nils Berntsson, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Den frysta lasagnen har levererats av Comigel. Martin & Servera samarbetar med företaget sedan flera år. Martin & Servera ställer tydliga krav på produkter och leverantörer i form av specifikationer och skriftliga avtal och har ett systematiskt kontrollsystem som bland annat omfattar stickprovskontroller av underleverantörer. Leverantörerna undertecknar också företagets uppförandekod där det ställs tydliga krav på produkters innehåll och kvalitet.

- Vi ser mycket allvarligt på den uppkomna situationen. I ett första steg kommer vi att klara ut exakt vad som hänt och på vilket sätt våra kontrollrutiner har brustit. Därefter kommer vi se över och överväga sätt att förbättra våra kontrollrutiner. Vi kommer omgående att kontakta Livsmedelsverket för att tillsammans med dem diskutera hur våra rutiner kan utvecklas, fortsätter Nils Berntsson, marknadsdirektör Martin & Servera.


Martin & Servera erbjuder ett brett spektrum av produkter, tjänster och koncept – för varje restaurangverksamhet. Inom Martin & Servera finns fyra verksamhetsområden: restaurangdistribution, cashar, specialistföretag samt restaurangtjänster. Martin & Servera är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en del av vår affärsidé.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.