Gå direkt till innehåll
Martin & Servera lanserar nya mål för försäljning av ekologiskt och miljömärkt

Pressmeddelande -

Martin & Servera lanserar nya mål för försäljning av ekologiskt och miljömärkt

Idag kan Martin & Servera berätta om de ambitiösa mål som har beslutats för ekologiskt och miljömärkt. Till år 2020 ska andelen ekologiskt och miljömärkt uppgå till 40 % av total försäljning för den offentliga marknaden och 15 % för den privata marknaden.

Målen är en del i Martin & Serveras arbete för att skapa hållbar livsmedelsproduktion. Efterfrågan på ekologiska livsmedel har ökat stadigt de senaste åren. Både privata aktörer och offentlig sektor börjar i allt större utsträckning efterfråga fler ekologiska och miljömärkta varor och många offentliga kunder har själva höga ekologiska målsättningar.

- Dels ser vi en stigande efterfrågan på ekologiskt från våra kunder och dels ser vi att Martin & Servera, som en av landets största grossister, har ett ansvar för att se till att fler skolor, sjukhus och restauranger kan köpa produkter som är hållbart producerade. Målen sätter vi för att vi vill göra vårt för en mer hållbar livsmedelsproduktion till år 2020, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Martin & Servera har idag över 2000 artiklar i sitt sortiment som är KRAV-märkta, ekologiska eller miljömärkta.

- Livsmedelsproduktionen har idag en stor påverkan på miljön. Vår ambition är att hjälpa våra kunder att enklare göra miljömedvetna val och samtidigt ta vårt ansvar för att driva den ekologiska utvecklingen framåt, fortsätter AnnaLena Norrman, hållbarhets- och kvalitetsdirektör på Martin & Servera.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött, Martin & Servera Solutions och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Kristina Ossmark

Kristina Ossmark

Marknads- och kommunikationsdirektör Kommunikation, marknadsföring 070-644 23 14

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm