Följ Martin & Servera

Vinnare av Utmaning i socialt ansvar

Pressmeddelande   •   Apr 25, 2012 14:40 CEST

Inom Martin & Servera är samhällsfrågor ett prioriterat område och en del av arbetet med ansvarsfullt företagande. Som en stor aktör vill Martin & Servera påverka fler företag att arbeta med ansvarsfullt företagande. Tävlingen Utmaningen är en del av det arbetet. I årets tävling deltog 24 företag.

Juryn bestod av, från Martin & Servera, AnnaLena Norrman, miljö- & kvalitetschef / Nils Berntsson, marknadsdirektör / Tomas Karlsson, inköpsdirektör / Cecilia Hetling, specialist uppförandekod  samt Mattis Bergqvist, senior consultant, Hallvarsson & Halvarsson.

Vinnare av Utmaningen 2012 är Segers Fabriker, leverantör av kläder och textilier för restauranger och storkök. Juryns motivering lyder:

”För årets vinnare av Martin & Servera Utmaningen är det sociala arbetet sedan länge en väl inarbetad del i verksamheten, såväl i Sverige som i de övriga länder man har produktion. Arbetet omfattar de egna medarbetarna, underleverantörer, insatsvaror och kunder. Det finns en tydlig insikt om att det sociala arbetet skapar stort värde i företaget och att det bidrar till den ekonomiska framgången. I en värld där orättvisorna är stora och många företag blundar, väljer vår vinnare att öppna ögonen för att se problemen. Och lösa dem.”

Martin & Servera gratulerar Segers Fabriker och hoppas många företag följer deras initiativ.

Martin & Servera vill också premiera och lyfta ytterligare fyra leverantörsföretag som engagerat sig och satsat på att ta ett samhällsansvar.

Kategori Nytta - Polarica: Polaricas arbete med socialt ansvar är inriktat på att fungera i praktiken och skapa verklig nytta för de människor som berörs.

Kategori Systematik - Huhtamaki: Huhtamaki arbetar mycket systematiskt och förbättrar ständigt arbetsmiljön i samtliga 74 fabriker och för över expertis till sina fabriker i t.ex. Asien, vilket lyfter arbetsvillkoren för de anställda lokalt.

Kategori Långsiktighet – Sia Glass: Sia Glass är ett företag med långa anor och socialt ansvar har alltid funnits som en viktig grund i verksamheten. För att klara framtida krav har Sia Glass skapat tydlighet och struktur genom policys, mål och handlingsplaner.

Kategori Stor regional påverkan och betydelse – Norrmejerier: Norrmejerier har stor betydelse för den region man verkar i, både direkt och indirekt. Det sociala ansvaret genomsyrar hela företaget och det finns en mycket stor vilja och förmåga att vara en god kraft i norra Sverige!

Martin & Servera erbjuder ett brett spektrum av produkter, tjänster och koncept – för varje restaurangverksamhet. Inom Martin & Servera finns fyra verksamhetsområden: restaurangdistribution, cashar, specialistföretag samt restaurangtjänster. Martin & Servera är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en del av vår affärsidé.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.