Följ Martin & Servera

Vinnarna i Martin & Serveras Utmaning "Öka Eko" korade

Pressmeddelande   •   Maj 06, 2014 15:00 CEST

Vid en prisceremoni den 6 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö under Gastro Nord utsågs vinnarna i Martin & Serveras hållbarhetstävling, Utmaningen, som i år handlat om att öka andelen ekologiskt. Tävlingen genomfördes i tre klasser (kök inom vård, skola eller omsorg - kök inom hotell, restaurang eller café - leverantörer).

Vinnare i klassen för kök i vård, skola och omsorg blev Taxinge Förskola i Nykvarn. Motivering:

Genom ett stort engagemang hos både kökspersonal, pedagoger och barn har Taxinge Förskola kraftigt lyckats öka sin andel ekologiska inköp. De använder måltiderna och dess ingredienser som en viktig del i barnens lärande. Det är både systematiskt och kreativt. Från jord till bord är inte bara ord här. Barnen planterar, skördar, tillagar och tar hand om avfall. Allt med hållbarhet i fokus. Taxinge Förskola utbildar verkligen morgondagens medvetna konsumenter!

Vinnare i klassen för kök inom hotell, restaurang eller café blev Konditori Genuin i Järna. Motivering:

Konditori Genuin är djupt engagerade när det gäller ekologiskt. De tjatar om fler ekologiska varor. Det vet vi som levererar. Och det driver utveckling hos oss. Det ställer krav på vår inköpsavdelning och på våra underleverantörer. Det är en utveckling som ger mervärde för flera kunder. 90 % av de varor de köper från Martin & Servera är ekologiska eller miljömärkta.

Vinnare i leverantörsklassen blev AB Tage Lindblom. Motivering:

AB Tage Lindblom har använt bredden av alla sina verktyg för att öka sin andel ekologisk försäljning hos Martin & Servera. Tydlig marknadsföring av ekologiska produkter, prissättning, produktutveckling, förpackningslösningar, säljkår och intern kommunikation. De kan sin målgrupp och de tog verkligen Utmaningen på allvar. 

Samtliga vinnare fick varsin prischeck à 25 000 kr att spenderas i ytterligare åtgärder för att öka andelen ekologiskt. Dessutom delades tre hederspriser à 5 000 kr ut.

Hederspris för kreativitet gick till Köket på Höglandssjukhuset i Eksjö, hederspris för systematik gick till Lina Grundskola och Kostenheten i Södertälje Kommun samt hederspris för långsiktighet gick till Orkla Food Sverige.

Höglandssjukhuset och Konditori Genuin kunde tyvärr inte medverka vid prisutdelningen och därför finns inga vinnarbilder på dem. De kommer självklart att erhålla sina prischeckar och diplom vid ett annat tillfälle.

Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.