Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Ingen gödkalv genom Martin & Servera

Resistens mot antibiotika är ett globalt växande problem som berör såväl människor som djur. Antibiotikaresistens ökar inte spridning av smitta, men försvårar behandling av sjuka, i vissa fall omöjliggörs det till och med. Antibiotika räddar liv idag – och det är viktigt att vi inte tappar den möjligheten. 

En intensiv uppfödning samt handel och transport av levande djur ökar risken för smittspridning bland djur.  Det har medfört att man i många produktioner rutinmässigt använder antibiotikabehandlingar på hela djurbesättningar i förebyggande syfte. Det ökar risken för antibiotikaresistens.

Martin & Servera har länge haft dialog med de leverantörer vi importerar kalvkött från, i syfte att kunna erbjuda våra kunder hållbart producerat kött. Vi konstaterar dock att i produktionen av gödkalv används stora mängder antibiotika i både förebyggande och behandlande syfte av hela djurbesättningar.

Därför har Martin & Servera beslutat att ta bort gödkalv ur sortimentet. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm