Gå direkt till innehåll
Google Assistent - användbar i restaurangköket
Google Assistent - användbar i restaurangköket

Pressmeddelande -

Google Assistent hjälper Martin & Serveras kunder kommunicera med e-handeln

Röststyrda funktioner via Google Assistent i Martin & Serveras e-handel är nytt och användbart för många kunder inom restaurangbranschen. Tillsammans med några av sina kunder utvecklar Sveriges största restauranggrossist, Martin & Servera, nu en funktion för noteringar och beställning av varor via Google Assistent, som sedan augusti finns på svenska.

Ny funktionalitet med Google Assistent

I praktiken betyder det att kunderna kan lägga order och skapa noteringar i Martin & Serveras e-handel och samtidigt fortsätta sitt arbete i restaurangköket utan att behöva ta fram mobil eller dator. Planen är att lansera funktionen för samtliga kunder under 2019.

Michel Lindahl, projektledare hos Martin & Servera berättar:

- Kunden kan, bara genom att använda rösten, beställa varor samtidigt som hen har händerna i grytorna. De slipper kladda ner telefoner och datorer, eller bara hoppas på att de senare ska komma ihåg vad det var som behövde beställas. Kul när ny teknik kan användas för att underlätta kundernas vardag!

Det här projektet genomförs i samarbete med design- och innovationsbyrån Fjord.

Ny teknik revolutionerar dialogen mellan företag och kund

Martin & Servera har en e-handel i framkant när det gäller både funktionalitet och ny teknik och investerar stort i fortsatt utveckling. Målet är att e-handeln ska göra livet enklare för kunderna och alltid kännas aktuell, tillgänglig och användbar. Martin & Servera lanserar löpande nya funktioner och tjänster – ofta, som i fallet med Google Assistent, i tätt samarbete med kunder.

E-handeln är ett mycket viktigt arbetsverktyg för många av Martin & Serveras kunder. Idag går över 60 % av försäljningen via e-handel.

- Röststyrning innebär ett teknikskifte som kan komma att revolutionera dialogen mellan företag och kunder, säger Erik Hjort, chef e-handel på Martin & Servera. - Därför känns det bra att Martin & Servera kan vara tidigt ute med att utforska möjligheterna med den nya tekniken.

- I restaurangköket är fördelarna med röststyrning många, så vi ser verkligen fram emot testkundernas feedback och önskemål om nya röststyrningstjänster framöver. Det här är ett nytt och spännande sätt att kommunicera med kunderna och det ställer också nya krav på oss, avslutar Erik.

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Fiskhallen Sorunda, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen

Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm