Gå direkt till innehåll
Martin & Servera släpper röststyrningsfunktion kopplad till e-handeln
Martin & Servera släpper röststyrningsfunktion kopplad till e-handeln

Pressmeddelande -

”Hej Google, prata med Martin & Servera!”

Nu släpper Martin & Servera den första funktionen kopplad till Vera som är företagets nya röstassistent via Google Home.

Under hösten har ett antal av företagets kunder testat Vera – en lösning som innebär att kunderna via röststyrning enkelt kan lägga till artiklar för beställning i Martin & Serveras e-handel.

– "Vi strävar efter att driva utvecklingen i en bransch som är snabbrörlig och där kunderna ställer höga krav. Att röststyrning är en teknik på frammarsch råder det inget tvivel om och vi tror att det är en teknik som just restaurangbranschen kan ha stor nytta av. Vera förenklar vardagen i restaurangköket och förbättrar upplevelsen för våra kunder i e-handeln", säger Erik Hjort, Chef E-handel på Martin & Servera.

Sedan tidigt förra hösten finns Google Assistent på svenska. Röststyrningsfunktionen är kopplad till Martin & Serveras e-handel.

Röstassistenten Vera måste ha god kunskap om sortiment och restaurangverksamhet så att hen kan guida kunderna rätt, ska ha lätt för att förstå kunderna och prata enkelt och tydligt så att kunderna kan förstå Vera. Det är något som prioriterats i projektet som genomförts tillsammans med design- och innovationsbyrån Fjord.

– Redan från början av projektet har vi samarbetat tätt med våra kunder och under hösten har ett antal av dem testat Vera. Nu fortsätter vi utvecklingen efter kundernas behov och önskemål där nya funktioner vi undersöker är möjligheten till leveransinformation, receptuppläsning och koppling till vår inventeringsfunktion, säger Erik Hjort.

Titta gärna på filmen där Josefin Berntson, digital analytiker på Martin & Servera, pratar med Vera.

Läs mer om hur du gör för att testa Martin & Serveras röstassistent Vera här.

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm