Gå direkt till innehåll
Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera Gruppen (bildmontage Martin & Servera)
Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera Gruppen (bildmontage Martin & Servera)

Pressmeddelande -

Korttidsarbete hos Martin & Servera

Till följd av Coronaviruset och dess konsekvenser har Martin & Servera Gruppens bolag tappat mer än halva sin försäljning till restaurangmarknaden på kort tid. Därför används nu möjligheten med korttidsarbete som presenterades i regeringens åtgärdspaket.

- För att säkra vår verksamhet för framtiden och skapa flexibilitet i takt med att efterfrågan förändras använder vi nu möjligheten till korttidsarbete som presenterades i regeringens åtgärdspaket 16 mars, säger Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera Gruppen.

Martin & Servera-gruppen har på kort tid förlorat över hälften av försäljningen till restaurangmarknaden. Nu krävs snabb anpassning till den situation som uppstått som en konsekvens av Coronaviruset.

- Det är uppenbart att vi är inne i en allvarlig global kris och vi vet inte hur långvarig den blir eller vilka större konsekvenser den får för samhället. På kort tid har restaurangbranschen och besöksnäringen i Sverige drabbats mycket hårt – och det får naturligtvis konsekvenser för oss grossister, säger Liv Forhaug.

Korttidsarbete innebär att arbetstagare tillfälligt går ner i lön och arbetstid. Kostnaden delas mellan arbetsgivare, arbetstagare och staten. Åtgärden handlar om att säkra Martin & Serveras verksamhet för framtiden och, så långt det är möjligt, undvika varsel.

- Vi ser att restaurangerna är hårt pressade i den här svåra situationen. I regeringens krispaket för småföretagare som presenterades i veckan fanns en hel del positivt, men det kommer inte att räcka. Det behövs ytterligare kraftfulla stödåtgärder för restaurangbranschen, säger Liv Forhaug.

Martin & Servera agerar på många sätt för att möta den uppkomna situationen. På flera ställen lånas personal tillfälligt ut till andra företag, främst i dagligvaruhandeln, varor säljs via livsmedelsbutiker samt doneras för att bli matlådor eller mellanmål till personal i sjukvården. 

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Livsmedelsgrossisterna kräver riktat stöd till hotell och restauranger

Livsmedelsgrossisterna kräver riktat stöd till hotell och restauranger

Coronakrisen är på väg att slå ut stora delar av den svenska restaurang- och besöksnäringen. Regeringens två stödpaket hjälper till men är otillräckliga. Mer behövs, snabbt, för att rädda förtvivlade företag och tiotusentals jobb. Livsmedelsgrossisterna kräver riktat stöd till branschen.

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen

Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm