Gå direkt till innehåll
Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera Gruppen (bildmontage Martin & Servera)
Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera Gruppen (bildmontage Martin & Servera)

Pressmeddelande -

Korttidsarbete hos Martin & Servera

Till följd av Coronaviruset och dess konsekvenser har Martin & Servera Gruppens bolag tappat mer än halva sin försäljning till restaurangmarknaden på kort tid. Därför används nu möjligheten med korttidsarbete som presenterades i regeringens åtgärdspaket.

- För att säkra vår verksamhet för framtiden och skapa flexibilitet i takt med att efterfrågan förändras använder vi nu möjligheten till korttidsarbete som presenterades i regeringens åtgärdspaket 16 mars, säger Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera Gruppen.

Martin & Servera-gruppen har på kort tid förlorat över hälften av försäljningen till restaurangmarknaden. Nu krävs snabb anpassning till den situation som uppstått som en konsekvens av Coronaviruset.

- Det är uppenbart att vi är inne i en allvarlig global kris och vi vet inte hur långvarig den blir eller vilka större konsekvenser den får för samhället. På kort tid har restaurangbranschen och besöksnäringen i Sverige drabbats mycket hårt – och det får naturligtvis konsekvenser för oss grossister, säger Liv Forhaug.

Korttidsarbete innebär att arbetstagare tillfälligt går ner i lön och arbetstid. Kostnaden delas mellan arbetsgivare, arbetstagare och staten. Åtgärden handlar om att säkra Martin & Serveras verksamhet för framtiden och, så långt det är möjligt, undvika varsel.

- Vi ser att restaurangerna är hårt pressade i den här svåra situationen. I regeringens krispaket för småföretagare som presenterades i veckan fanns en hel del positivt, men det kommer inte att räcka. Det behövs ytterligare kraftfulla stödåtgärder för restaurangbranschen, säger Liv Forhaug.

Martin & Servera agerar på många sätt för att möta den uppkomna situationen. På flera ställen lånas personal tillfälligt ut till andra företag, främst i dagligvaruhandeln, varor säljs via livsmedelsbutiker samt doneras för att bli matlådor eller mellanmål till personal i sjukvården. 

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen

Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm