Gå direkt till innehåll
Martin & Serveras nya digitala tjänst Selma ger kunderna koll på inköpen

Pressmeddelande -

Martin & Serveras nya digitala tjänst Selma ger kunderna koll på inköpen

Martin & Servera fortsätter att utveckla digitala lösningar som ska underlätta för kunderna. I och med lanseringen av den digitala tjänsten som döpts till Selma kan kunderna enkelt ta del av sin inköpsstatistik och därmed fatta kloka och affärsmässiga beslut för sin verksamhet.

- Varje år skickar vi tusentals excelfiler med nyckeltal i olika skärningar. Vi vill med statistikverktyget Selma möta kundernas behov av tillgänglig information på ett snabbare och mer lättillgängligt sätt, säger Emilia Liljeström, chef för digitalisering och innovation på Martin & Servera Restauranghandel.

Det nya digitala verktyget frigör tid, samtidigt som kundens behov av uppföljning tillgodoses. Visionen är att Martin & Servera, via Selma, ska hjälpa kunderna att bli mer datadrivna och bygga sina beslut på statistik och fakta.

Kunderna kan när som helst logga in i verktyget och på egen hand få en helhetsbild av sina inköp och ta ut rapporter som passar deras egna behov. Gränssnittet i Selma är enkelt och rent, med en bra och visuellt pedagogisk översikt.

- Baserat på informationen som kunderna får via Selma kan våra kunder göra smartare inköp. De kan smidigt följa hur de står sig mot sina inköps- och hållbarhetsmål, exempelvis kopplat till andelen ekologiska och miljömärkta artiklar, säger Emilia Liljeström.

För en kedjekund är det speciellt värdefullt att kunna följa upp beställande enheters köpmönster som en del i utvecklingen av både affären och samarbetet med Martin & Servera.

- Valet av råvaror och ingredienser kan göra skillnad både på tallriken och för klimatet. Med inköpsstatistiken från Selma får kunden en tydlig överblick över vilka produkter som köps och i hur stora volymer. Kunden kan exempelvis se var ett byte till en produkt med hållbarhetsmärkning kan göra störst skillnad, säger Emilia Liljeström.

Selma är en av flera digitala tjänster med affärsnytta för kunderna som Martin & Servera-gruppen erbjuder. Sen tidigare finns bland annat Kalkylering & Inventering, Webbutbildningar och rekryteringstjänsten Cheffle.

- Vi arbetar alltid med kundernas bästa för ögonen. Därför sker all utveckling i nära samarbete med kunder, säger Emilia Liljeström.

Ett hundratal kunder provar redan nu på Selma inför en bred lansering till hösten. De ger löpande feedback och återkoppling.

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm