Gå direkt till innehåll
Prins Daniel på skolbesök
Prins Daniel på skolbesök

Pressmeddelande -

Martin & Servera engagerar sig för hälsosam mat för barn och ungdomar

Restauranggrossisten Martin & Servera blir samarbetspartner till Kronprinsessparets stiftelse GEN-PEP – en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att skapa kännedom och engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

- Vi vill bidra för att öka barns och skolungdomars kunskap om vikten av att äta hälsosam mat1). Våra kunder, matlagarna i skolrestaurangerna är specialister på området. Det är inte dem vi behöver utbilda, berättar Kristina Ossmark, marknadsdirektör Martin & Servera. – Vi behöver nå barn och ungdomar på ett mer direkt sätt.

Kronprinsessparet är initiativtagare till GEN-PEP, som tillsammans med aktörer från hela samhället, vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. De arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Det är viktigt att barn och ungdomar äter rätt för att må bra och för att orka. Tillsammans med GEN-PEP ska Martin & Servera skapa lättillgänglig kommunikation om mat och hälsa1) för barn och ungdomar i skolåldern.

- Det känns naturligt att vi engagerar oss för att få barn att äta bättre. Vi har många skolor och förskolor bland våra kunder, och vi vill gärna hjälpa dem genom att öka intresset för bra mat från skolbarnens sida. Det är en fråga vi verkligen brinner för, fortsätter Kristina Ossmark.

Fotnot:

1) Livsmedelsverkets kostråd för barn och ungdomar är utgångspunkt för kommunikationen kring mat och hälsa för skolbarn.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Chipsters, Diskteknik, Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Kontakter

Kristina Ossmark

Kristina Ossmark

Marknads- och kommunikationsdirektör Kommunikation, marknadsföring 070-644 23 14

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm