Gå direkt till innehåll
Mattias och Svea inspirerar till hälsosamma mellanmål
Mattias och Svea inspirerar till hälsosamma mellanmål

Pressmeddelande -

Martin & Servera och Generation Pep inspirerar barn i årskurs 5-8 att äta och laga bättre ”mellis”

Tillsammans med Mattias ”Fredagskocken” Larsson samt tredjepristagaren i Sveriges yngsta mästerkock 2017, 10-åriga Svea, har Martin & Servera skapat inspiration som ska få barn att laga och äta bättre mellanmål.

Martin & Servera samarbetar med Generation Pep, en icke vinstdrivande organisation, initierad av Kronprinsessparet, som sprider kunskap och skapar engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Undersökningar visar att barn sitter cirka 9 timmar per dag och att barnens mellanmål ofta är extra ohälsosamma. Det kan bero på att vi lever i en stressad tillvaro och har svårt att planera in mellanmålen i förväg.

Idag utgörs svenska barns näringsintag till 22 procent av olika former av socker, mer än dubbelt så mycket som rekommenderat intag på 10 procent enligt WHO. Barn mellan 4 och 10 år behöver ungefär 400 gram frukt och grönt per dag och för barn över 10 år är rekommendationerna 500 gram per dag.

  • Vi vill visa barn att det är lätt – och roligt – att laga sitt eget hälsosamma mellis-alternativ, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör.

Det finns ett stort behov av inspiration och tips på bra mellanmål som är enkla och roliga att göra – både för barn och för föräldrar. Det har Martin & Servera tagit fasta på i kampanjen Ät smart mellan målen. Orka mer.

Därför lanserar Martin & Servera nu inspirationsmaterial för skolbarn i årskurs 5–8 i form av receptfilmer som läggs på Youtube och receptfolder som kan beställas via martinservera.se. Information och material kommer också att distribueras till skolor i hela landet.

Vem blir inte sugen på det här?

  • Kesoplättar med banan och blåbär
  • Kvarg med blåbär och hasselnötter
  • Omelett med mozzarella, salami och tomater
  • Quesadillas med avokado, fetaost och jalapeño
  • Rawbollar med tranbär och cashewnötter
  • Smoothie på mango & banan toppad med hallon, passionsfrukt och kokosflingor
  • Wrap med kalkon, tomater och basilikayoghurt

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Sverige, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.


Generation PepGeneration Pep (GEN-PEP) är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Målsättningen är att ena människor, organisationer och företag för att tillsammans underlätta för alla barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv. Initiativtagare är Kronprinsessparet, bakom initiativet står ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer. Läs mer på www.gen-pep.se

Presskontakt

Kristina Ossmark

Kristina Ossmark

Marknads- och kommunikationsdirektör Kommunikation, marknadsföring 070-644 23 14

Relaterat material

Relaterade nyheter