Gå direkt till innehåll
Bilden är ett montage
Bilden är ett montage

Pressmeddelande -

Martin & Servera och Karma utvecklar samarbetet för att rädda mer mat

Martin & Servera samarbetar sedan flera år med Karma-appen som hjälper restauranger att minska matsvinnet. Nu utvecklas samarbetet så att Martin & Serveras kunder kan rädda färskvaror med kort datum från Martin & Serveras alla lager. Något som stämmer väl överens med Martin & Serveras strävan att minska svinnet genom hela livsmedelskedjan.

Att uppskatta hur mycket mat som kommer att säljas i en restaurang varje dag eller varje vecka är inte lätt. Det är den största anledningen till att matsvinn uppstår i restaurang-branschen. Karma-appen gör det lätt för restauranger och caféer att minska matsvinnet genom att sälja den mat som blivit över.

- Det är en tanke vi på Martin & Servera gillar. Därför har vi stöttat Karma sedan starten, berättar Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Nu tar Martin & Servera nästa steg och gör det möjligt för sina kunder att, via Karma-appen, rädda färskvaror med kort datum från företagets alla lager. Tjänsten har testats under våren och lanseras på bred front till sommaren.

- Vi arbetar löpande med att utveckla digitala tjänster som underlättar vardagen för våra kunder, säger Kristina Ossmark. - Att minska svinnet i branschen är viktigt både för oss, och för våra kunder, så vi är naturligtvis glada för att samarbetet med Karma fortsätter att utvecklas.

Karma integreras med Martin & Serveras e-handel så att saldon på de varor som säljs ut uppdateras i realtid i Karma-appen. Dessutom gör det att de färskvaror som räddas via Karma distribueras till kunderna med ordinarie leverans. Inga extra transporter för varor beställda via Karma – helt i linje med Martin & Serveras fokus på hållbara transporter. Enkelt och klimatsmart!

- Fler än 1,000 restauranger i Sverige använder sig idag av Karma för att minska sitt matsvinn. Det känns fantastiskt att ta nästa steg tillsammans med Martin & Servera och börja rädda mat i fler led längs livsmedelskedjan. säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren, VD och medgrundare.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm