Gå direkt till innehåll
Biogasbil från KMP Kyl & Frys som distribuerar för Martin & Servera i Stockholm
Biogasbil från KMP Kyl & Frys som distribuerar för Martin & Servera i Stockholm

Pressmeddelande -

Martin & Servera – på väg mot hållbara leveranser

Minskad bränsleförbrukning och miljöpåverkande utsläpp är en prioriterad fråga för Martin & Servera Logistik. Därför investeras i distributionsbilar som kör på alternativa bränslen, diskuteras med kunder om att minska antalet leveranser per vecka och därför levereras varor nattetid.

- Som stor aktör på marknaden är det viktigt att vi tar ansvar för hållbar utveckling. Det gör vi bland annat genom att investera i ny teknik. På så sätt stödjer vi omställningen till mer hållbara leveranser, säger Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik.

Det här gör vi:

  1. Martin & Servera har idag distribution via tre elhybridlastbilar. Dessa bilar utgår från Stockholm, Enköping och Norrköping. Två är egna bilar, en är en gemensam satsning tillsammans med underleverantör Älta Transportservice.
  2. Vi deltar sedan länge i ett miljöprojekt med nattleveranser via biogasbil i centrala Stockholm. Nu utökas nattleveranserna med fler kunder, så att nattbilen kan göra ytterligare en leveransrunda. I samarbete med transportören KMP Kyl & Frys har Martin & Servera investerat i två biogasbilar för distribution i Stockholm – en för nattleveranser och en för leveranser dagtid.
  3. Två egna biogasbilar levereras i slutet av januari. De kommer att användas för citydistribution i Malmö.

För att kunna snabba på utvecklingen och nå målet med mer hållbara leveranser har Martin & Servera ansökt om och tilldelats investeringsstöd från Naturvårdsverkets Klimatklivet.

- Det innebär att vi får ett bidrag på 40 % av den merkostnad som uppstår för att öka antalet biogasbilar i vår egen fordonsflotta, säger Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik.

Investeringsstöd på 2,5 miljoner kr har godkänts för investering i tjugo biogasfordon under de närmaste fyra åren.

Att minska trafiken, och utsläppen och bullret som följer med den, är en framtidsfråga vi tillsammans måste lösa. Stockholmsprojektet Älskade stad är ett bransch-överskridande samarbete som jobbar för en renare och tystare stad.

- Vi ansluter oss nu till samarbetet och börjar med att flytta paketleveranser av restaurangutrustning till Älskade stads samlastningslösning hos Ragn-Sells, berättar Håkan Ekmyr, transportchef på Martin & Servera Logistik.

Paketen med beställd utrustning kommer nu att levereras ut till Martin & Serveras kunder med Ragn-Sells elfordon – ibland används till och med cykel. Helt i linje med målet mer hållbara leveranser.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm