Gå direkt till innehåll
​​Martin & Servera skänkte fyra ton varor

Pressmeddelande -

​​Martin & Servera skänkte fyra ton varor

Martin & Servera stöttar sedan hösten 2017 Stockholms Stadsmissions Matcentralen som arbetar med redistribution av överskottslivsmedel, bland annat i de sociala matbutikerna Matmissionen.

Sedan samarbetet startade efter sommaren har Martin & Servera i Norrköping regelbundet skänkt varor. Det är varor som av någon anledning inte kan säljas, men fortfarande är fullt användbara och spårbara till leverantör och produktion.

Martin & Serveras varuvårdare på lagret i Norrköping inventerar löpande för att identifiera varor som börjar närma sig utgångsdatum och som kan vara användbara för Stockholms Stadsmissions Matcentralen.

Hittills har samarbetet räddat nästan fyra ton varor från att behöva kastas. Martin & Servera är glada för att varorna kommer till användning och för att samtidigt kunna minska svinnet i verksamheten.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Sverige, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm