Gå direkt till innehåll
Från Matmissionens butik i Veddesta
Från Matmissionens butik i Veddesta

Pressmeddelande -

Varor från Martin & Servera stöttar Stockholms Stadsmissions Matcentralen

Med hjälp av varor från verksamheten stöttar Martin & Servera nu Stockholms Stadsmissions Matcentralen som arbetar med redistribution av överskottslivsmedel, bland annat i de sociala matbutikerna Matmissionen. Nu är de första varorna som annars hade blivit svinn hos Martin & Servera i stället levererade.

Matcentralen arbetar för att minska livsmedelssvinn och för att ge människor möjlighet att närma sig arbetsmarknaden via arbetsträning. Det här är något vi på Martin & Servera gillar och gärna stöttar.

I deras två Matmissionen-butiker som finns i Stockholm (Veddesta och Hägersten) kan kunderna köpa varor som grossister, leverantörer och matbutiker av olika anledningar inte kan sälja. Personer i ekonomisk utsatthet kan bli medlemskunder och handlar då med minst 70% rabatt av butikspriset. Matmissionen ägs och drivs av Stockholms Stadsmission och har Axfood som medgrundare. Den 13 oktober invigs också MatRätt, en ny lunchrestaurang/café inom ramen för Matcentralens verksamhet i Veddesta.

- Den här satsningen känns fantastisk. Martin & Servera kan donera varor med kort datum och varor som vi av andra anledningar inte kan sälja och annars skulle tvingas slänga, berättar AnnaLena Norrman, hållbarhetsdirektör på Martin & Servera.

Den första leveransen från Martin & Servera kom från lagret i Norrköping. I framtiden är planen att involvera flera lager i projektet.

De varor som Matcentralen tar emot från Martin & Servera hamnar ibland i deras butiker, men de går också till Stockholm Stadsmissions sociala verksamheter. Det är där och i den nya restaurangen MatRätt som Martin & Serveras restauranganpassade produkter passar bäst.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Chipsters, Diskteknik, Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm