Gå direkt till innehåll
Bild: Shutterstock
Bild: Shutterstock

Pressmeddelande -

För åttonde gången utmanar Martin & Servera branschen i hållbarhet. 2018 handlar det om att Minska svinnet!

Varje år anordnar Martin & Servera en tävling, Utmaningen, för sina kunder. Genom den lyfts viktiga hållbarhetsfrågor och branschen inspireras till förbättringar. Tidigare tävlingar har rört frågor som mångfald, vegetarisk mat och hållbara idéer. Tema för tävlingen 2018 är ”Minska svinnet”.

Varför tävling i hållbarhet?

Varför krävs det en tävling i hållbarhet? Martin & Servera vill med Utmaningen skapa mer uppmärksamhet för viktiga frågor.

"Det är så många av våra kunder som är engagerade i hållbarhetsfrågor. Utmaningen sätter ljuset på de fantastiska initiativ som görs i branschen", berättar informationschef Christina Gezelius.

Martin & Serveras Utmaning 2018 – Minska svinnet!

Nu är det dags för en ny omgång av Martin & Serveras årliga tävling Utmaningen.

Svinn är en viktig fråga i restaurangbranschens alla led och en självklar prioritering i Martin & Serveras eget hållbarhetsarbete. Det är något vi arbetar med varje dag. Att minska svinnet är en gemensam utmaning i branschen och vi måste arbeta tillsammans för att lyckas.

Därför handlar Utmaningen 2018 om att minska svinnet.

"Att berätta om vad andra gör bra är det allra bästa sättet att sprida kunskap och inspirera till förändring", fortsätter Christina.

Anmälan

Missa inte chansen att ta tag i den här viktiga frågan, utmana er själva och berätta sen vad ni gjorde för att lyckas! Anmälan görs senast den 15 dec 2017 via formulär på martinservera.se.

Tävlingen har två tävlingsklasser:

  1. kök och matsalar inom vård, skola och omsorg
  2. hotell, restaurang och caféer

Vinnarna koras under våren 2018 på branschmässan GastroNord. Vinnare av varje tävlingsklass vinner 25 000 kr att användas för fortsatt hållbarhetsarbete.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Chipsters, Diskteknik, Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm