Gå direkt till innehåll
Martin & Servera utmanar branschen i hållbarhet. Utmaningen 2019 handlar om att Öka Eko!

Pressmeddelande -

Martin & Servera utmanar branschen i hållbarhet. Utmaningen 2019 handlar om att Öka Eko!

Martin & Servera arrangerar årligen en tävling, Utmaningen, för sina kunder. Den sätter fokus på viktiga hållbarhetsfrågor och lyfter goda exempel som kan inspirera branschen till förbättringar. Tidigare tävlingar har rört frågor som matsvinn, mångfald och vegetariskt.Tema för tävlingen 2019 är ”Öka Eko”.

Varför tävling i hållbarhet?

Martin & Servera vill med tävlingen Utmaningen skapa uppmärksamhet kring ekologiska inköp inom foodservice.

-Många av våra kunder gör bra saker för att förbättra förutsättningarna för människor, djur och natur. Tävlingen är ett bra sätt att lyfta fram dessa fantastiska initiativ i ljuset, säger hållbarhetsdirektör AnnaLena Norrman.

Martin & Serveras Utmaning 2019 – Öka eko!

Genom 2019 års tävling utmanar Martin & Servera branschen att fortsätta öka inköpen av ekologiska och miljömärkta produkter. Tävlingen har två tävlingsklasser – dels kök inom vård, skola och omsorg, dels hotell, restaurang och caféer. 25 000 kr, för fortsatt hållbarhets-arbete, finns att kamma hem för de två verksamheter som vinner respektive klass.

-Hjälp oss att minska den negativa miljöpåverkan som livsmedelsproduktion för med sig. Vad kan ni göra för att hjälpa era kunder att göra hållbara val? Tillsammans gör vi skillnad, fortsätter AnnaLena.

Ekologiskt och miljömärkt – prio hos Martin & Servera

Att öka andelen ekologiskt & miljömärkt har länge varit en prioriterad fråga i Martin & Serveras eget hållbarhetsarbete.

Martin & Servera har satt egna mål. År 2020 ska kunderna i offentlig måltidsverksamhet nå en andel eko & miljömärkt på 40 procent. Nu ligger andelen på 32 procent. Målet för den privata restaurangmarknaden är satt till 15 procent, och där ligger andelen nu på 12 procent.

Tidigare i höst fick Martin & Servera i uppdrag av Jordbruksverket att skapa en e-learning som ska öka kunskapen om ekologiska livsmedel i offentlig sektor.

Anmälan

Anmälan görs senast den 31 januari 2019 på martinservera.se. 

Vinnarna utses vid prisceremoni hos Martin & Servera under våren.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Presskontakt

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat material

Relaterade nyheter