Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Martin & Servera återkallar Kebab Pizza, två artiklar

Martin & Serveras underleverantör DelMat har konstaterat att två av deras produkter felaktigt innehåller hästkött. Det gäller två pizza-produkter, en som produceras för Martin & Serveras varumärke och en artikel som säljs under DelMats eget varumärke.

I Martin & Serveras egen provtagning för DNA-analys av egna märkesvaror har det inte påvisats något hästkött i Pan Pizza Gastro Kebab, men DelMat har gjort egna provtagningar och i den senaste analysen hittat hästkött.

De två artiklar det gäller är:

  • Pan Pizza Gastro Kebab, Martin & Servera, art nr 423335
  • Pizza Kebab 1-pack, DelMat, art nr 871954

Båda artiklarna har idag säljstoppats och återkallats av Martin & Servera.

DelMat har dokument som styrker att den råvara de köpt är svensk råvara (nötkött). Deras underleverantör är Mölle Chark.

I nuläget är det inte klart i vilket led felaktigheterna uppstått. Klart är att det, någonstans i kedjan, handlar om bedräglig verksamhet som kommer att få rättsliga följder.


Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm