Gå direkt till innehåll
Håkan Thörnström från Thörnströms Kök pratar KRAV-certifiering för restaurang i KRAVs monter på Gastro Nord.
Håkan Thörnström från Thörnströms Kök pratar KRAV-certifiering för restaurang i KRAVs monter på Gastro Nord.

Pressmeddelande -

Martin & Servera i nytt samarbete med KRAV

Premiumportalen är en abonnemangstjänst från Martin & Servera som ger svenska restaurangföretagare konkurrenskraftigt prissatta avtal, färdigförhandlade och klara. Allt från kortinlösenavtal till förmånliga rabatter på både egenkontrollprogram och kontorsmaterial.

Nu stärks Premiumportalen genom ett samarbete med KRAV och certifieringsorganet SMAK AB. Hållbarhetsfrågorna har länge varit en viktig del i Martin & Serveras egen verksamhet. Nästan 13 % av total försäljning under 2015 var KRAV-märkta och ekologiska produkter och företaget har själva en målsättning till 2020 på 15 % när det gäller andelen ekologiska varor som säljs till restaurangmarknaden. Idag ligger den andelen på 8,7 %.

- Därför är vi glada över att kunna lyfta in KRAV-certifiering för restauranger som ett mervärde inom ramen för Premiumportalen, säger Johan Granlund, chef Restaurangtjänster på Martin & Servera. Vi stöttar gärna KRAVs ambitioner att öka antalet KRAV-certifierade restauranger i Sverige.

Premiumportalens abonnenter kan nu KRAV-certifiera sig utan att behöva betala licensavgift till KRAV under det första året. KRAV erbjuder också en grundkurs för restaurangens personal och en prenumeration på Magasin Måltid utan kostnad. Dessutom erhålls 10 % rabatt på certifieringen från SMAK AB för år 1, och därefter 5 % rabatt på den årliga certifieringskostnaden.

- När intresset för KRAV-märkt mat nu ökar snabbt, så vet vi att många restauranger är intresserade av KRAV-certifiering av sin verksamhet, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV. Tillsammans med Martin & Servera gör vi det nu enklare för restauranger att komma igång. För oss är det här ett nytt sätt att jobba, och vi ser verkligen fram emot samarbetet.

Relaterade länkar

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Presskontakt

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 1003
121 23 Johanneshov