Gå direkt till innehåll
Martin & Servera slår ett slag för mångfald

Pressmeddelande -

Martin & Servera slår ett slag för mångfald

Årets tema i Martin & Serveras årliga utmaning är ”Mera mångfald”.

- En ökad mångfald bidrar till ett bättre företagsklimat och en öppenhet för nya idéer och infallsvinklar. Det gör ett företag attraktivt för både medarbetare och kunder, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Martin & Serveras årliga utmaning har som mål att lyfta viktiga frågor inom hållbarhet och ansvar. Tidigare år har tävlingen fokuserat på bland annat att minska matsvinnet och öka andelen ekologiskt. I år är temat ”Mer mångfald”, en naturlig följd av att Martin & Servera själva har stort fokus på mångfaldsfrågor i företaget.

  • Martin & Serveras medarbetare ska spegla samhället och den bransch vi verkar i, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Utmaningen är uppdelad i två tävlingsklasser, kunder och leverantörer. Uppgiften är att svara på frågan ”Vad innebär mångfald i er verksamhet?” samt att under tävlingsperioden initiera och genomföra åtgärder som på något sätt förbättrar eller ökar mångfalden, antingen på eller utan företaget. Detta ska dokumenteras och förklaras med skrift, bild eller film och lämnas in i maj 2015.

  • Vi vill medverka till mer mångfald och ökad tolerans, i samhället och i vår bransch. Vi tycker att det är en viktig utvecklingsfråga, säger Kristina Ossmark.

Vinnaren i varje klass vinner 30 000 SEK att investera i åtgärder för att ytterligare öka mångfalden inom företaget. För kunder och leverantörer som vill anmäla sig finns formulär på http://www.martinservera.se/om-oss/miljo-csr/utmaningen/. Anmälan görs senast den 20 januari 2015.

Vinnarna koras under Almedalsveckan i Visby 2015.

Axel Johnson-koncernen, i vilken Martin & Servera ingår, sjösatte tidigare i år en stor satsning för att öka mångfalden, särskilt i ledande positioner. Utmaningen är en fortsättning på detta arbete.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm