Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

På tal om mat #2 - Måste allt vara eko?

I Martin & Serveras andra podcast På tal om mat reder branschprofiler ut den senaste eko-trendens vara eller icke vara. Det rapporteras om försäljningsrekord för eko-produkter och lavinartad ökning på försäljning av KRAV-märkta varor. Matproducenterna har hakat på trenden och var och varannan vara är numera eko-märkt.

Men är verkligen en ekologisk tomat från Tyskland bättre på tallriken än en närodlad tomat från granngården? Detta är utgångspunkten i samtalet mellan gästerna Ulrika Bryding, Emelie Hansson, Ann Helen Meyer von Bremen och Britt-Marie Stegs. Tillsammans försöker panelen reda ut vad som definierar nära, och både bättre jordbrukspolitik och mer värden än eko efterfrågas. Podden leds av Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Medverkande:

Ulrika Bryding, kock och sommelier samt vice ordförande i Svenska kockars förening.

Emelie Hansson, agronom och sakkunning inom mat och jordbruk på Naturskyddsföreningen.

Ann Helen Meyer von Bremen, journalist med inriktning på mat, lantbruk och miljö.

Britt-Marie Stegs som driver Hälsingestintan som gör svenskt kvalitetskött tillgängligt för en bredare publik.

Premiäravsnittet av På tal om mat gästades Anna Ottosson, Mattias Kroon, Jennie Benjaminsson och Magnus Johansson tillbaka på det gångna årets trender och siade om 2015 års utveckling.

Alla avsnitt av På tal om mat finns att ladda ner på iTunes samt på martinservera.se och hade premiär i december 2014.

Relaterade länkar

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm