Gå direkt till innehåll
Nya vagnsdragaren ErgoThruster förenklar arbete med tung last
Nya vagnsdragaren ErgoThruster förenklar arbete med tung last

Pressmeddelande -

Vagnsdragaren ErgoThruster - Martin & Servera i utvecklingssamarbete

– Vi kom ständigt tillbaka till samma fråga ”Vad kan vi göra för att förbättra arbetsmiljön för chaufförerna?”, berättar Peter Westh, transportchef på Martin & Servera i Umeå. Efter att ha brottats länge med frågan fick han en idé som resulterade i ett helt nytt hjälpmedel - en vagnsdragare - som den här veckan presenterats på Elmiamässan.

Vagnsdragaren underlättar chaufförens vardag

ErGoThruster kan dra många olika typer av last. Mejeribranschen är en annan stor intressent med liknande arbetsmiljöproblem. Den kan också utrustas med olika dragkrokar för att passa olika typer av vagnar och burar.

Med vagnsdragaren blir det lättare att handskas med tung last. Det gör det enklare att rekrytera till distributionsjobb i framtiden. - Det är bra för oss på Martin & Servera eftersom vi gärna vill se fler kvinnor på jobb i distributionen och det här kan hjälpa oss nå det målet, säger Peter Westh.

De två exemplaren av ErGoThruster som visas på Elmia är Martin & Serveras egna. Peter har köpt in dem till lagret i Umeå, där de nu kommer att användas i distributionen.

Utvecklingssamarbete

We-Make AB, som är ett litet, nystartat företag i Umeå har i samarbete med Martin & Servera utvecklat vagnsdragaren.

Det började med att Peter Westh diskuterade med en bekant som är konstruktör och som tog fram ett förslag baserat på Peters idé. Martin & Servera svarade sen för finansiering av en prototyp. Under våren testades den både hos Martin & Servera och hos andra företag med liknande behov. Erfarenheter och synpunkter från användarna resulterade i den slutliga vagnsdragaren som denna vecka visas på branschmässan Elmia Lastbil i Jönköping.

- Arbetsmiljön för medarbetarna är en viktig fråga för Martin & Servera. Att den nya vagnsdragaren också kan hjälpa andra företag är bara en bonus, säger Peter Westh.

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm