Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ekologiskt ökar hos Servera

Under 2010 ökade den ekologiska försäljningen med 28 procent hos Servera, vilket står för nästan hälften av den ekologiska försäljningen till de svenska storhushållskunderna.

Serveras ekologiska försäljning värderades 2010 till cirka 0,5 miljarder kronor och den ekologiska andelen uppgick till 6,4 procent. Under 2011 har försäljningen fortsatt att öka och ligger nu ackumulerat på en andel på ca 8 % ekologiskt.

- Vi beräknar att den ekologiska försäljningen kommer att vara värd cirka 0,6 miljarder vid årsskiftet. Vi höjer våra mål för den ekologiska försäljningen hela tiden. Varför inte sätta 100 procent som mål på sikt? Det vi jobbar med mycket nu är att få in fler livsmedel som både är ekologiska och närproducerade, sägerNils Berntsson, marknadsdirektör hos Servera.

Ämnen


Servera är Sveriges ledande grossist och specialist inom restaurang - och storköksbranschen. I koncernen ingår Servera R&S, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans kött och Matsäljarna Väst. Sortimentet omfattar livsmedel, drycker och utrustning anpassat för samtliga kundgrupper inom restaurang- och storköksmarknaden. Ansvarsfullt företagande är viktigt för oss. Servera R&S är därför miljöcertifierat enligt ISO 14001, kvalitetscertifierat enligt ISO 9001 och vi har en uppförandekod som beskriver de sociala krav Serveras varuleverantörer ska leva upp till.

Servera ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB tillsammans med Axel Johnson International, Axstores, Novax och Svensk BevakningsTjänst samt delägda och börsnoterade Axfood och Mekonomen. Tillsammans omsätter de hel- och delägda bolagen i Axel Johnson-koncernen 59 miljarder och har cirka 17,000 anställda. (2010).  

Gemensam ägare är Antonia Ax:son Johnson med familj. www.axeljohnson.se

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm