Gå direkt till innehåll
Håkan Åkerström ny vd för Martin & Servera

Pressmeddelande -

Håkan Åkerström ny vd för Martin & Servera

Håkan Åkerström har utsetts till ny vd i Martin & Servera med tillträde den 1 oktober 2013. Han efterträder Christer Lind som har beslutat sig för att gå i pension i oktober.  Christer Lind har varit vd i Servera sedan 1999 och i Martin & Servera sedan bolaget bildades efter fusionen mellan Martin Olsson och Servera 2011.

Håkan Åkerström har en gedigen erfarenhet av ledarskap inom handel och logistik. Han kommer närmast från rollen som COO och Supply Chain Director på Plantasjen. Tidigare har Håkan Åkerström varit vd på Dagab och Storel. Sedan 2010 har han även varit styrelseledamot i Martin & Servera.

– Håkan Åkerström har en mycket relevant bakgrund och kompetens för att ta över stafettpinnen och fortsätta arbetet med att bygga och utveckla Martin & Servera. Med sin långa erfarenhet av ledarskap, inköp och logistik samt av att utveckla affärer, är jag övertygad om att han kommer att tillföra mycket till bolaget, säger Martin Oldmark, styrelseordförande i Martin & Servera.

– Jag är mycket glad över förtroendet och hoppas kunna bidra till Martin & Serveras fortsatta framgångsresa utifrån den starka marknadsposition som bolaget har idag. Tillsammans med alla kompetenta medarbetare ser jag fram emot att utveckla Martin & Servera in i framtiden, säger Håkan Åkerström.

När Christer Lind går i pension kommer han under de närmsta åren att finnas kvar i en rådgivande roll till Martin & Servera.

– Vi vill framföra ett stort tack till Christer Lind som varit oerhört viktig för Martin & Serveras utveckling under många år. Under Christer Linds tid har bolaget blivit Sveriges ledande restaurang- och storköksgrossist, säger Martin Oldmark.

För mer information, kontakta Christina Gezelius, informationschef, tel 0708-13 64 02.


Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar. www.martinservera.se. Martin & Servera ingår i Axel Johnson-koncernen.

Axel Johnson är en av Nordens ledande handelskoncerner som bygger och utvecklar verksamheter inom handel och tjänster på den europeiska marknaden med tyngdpunkt i Norden. Koncernbolagen består idag av Axel Johnson International, Axstores, Martin & Servera (70%), Novax, Svensk Bevakningstjänst samt delägda börsnoterade Axfood (ca 50%) och Mekonomen (ca 26%). Totalt omsätter de hel- och delägda bolagen i Axel Johnson cirka 69 miljarder kronor och har omkring 20.000 anställda (2012). Axel Johnson är ett familjeföretag i fjärde och femte generationen och ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj. www.axeljohnson.se

 

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm