Följ Martin & Servera

Servera och Martin Olsson går samman

Pressmeddelande   •   Maj 06, 2011 13:21 CEST

Genom sammangåendet kommer både Servera och Martin Olsson att kunna vässa och bredda sina erbjudanden och sin service till kunderna. Bolagen kompletterar varandra väl vad gäller kunder, geografi och kompetens och blir tillsammans en konkurrenskraftig familjeägd grossist för restauranger och storkök.

"Marknaden efterfrågar en svensk restaurang- och storköksspecialist som har närhet till kunderna, djup förståelse för deras verksamhet, rätt sortiment och som tar ansvar för miljö- och sociala frågor. En av de starkaste drivkrafterna bakom detta samgående är att möta detta önskemål från både privata och offentliga kunder", säger Christer Lind, vd Servera R&S.

"Genom fusionen kommer Martin Olsson att ytterligare stärka sitt erbjudande till kunderna samtidigt som vi säkerställer bolagets långsiktiga utveckling", säger Martin Oldmark, vd och ägare Martin Olsson.

Servera och Martin Olsson kommer att finnas kvar som tidigare men ingå i ett gemensamägt bolag där det skapas en plattform för sortiment, inköp, HR, administration, logistik och IT.

Christer Lind, vd Servera, blir vd i det nya bolaget och Martin Oldmark, vd Martin Olsson, blir styrelseordförande.

Fusionen är villkorad av godkännande från Konkurrensverket.

För ytterligare information var vänlig kontakta:

Fredrik Persson, vd Axel Johnson tel. 08-701 61 59

Martin Oldmark, vd Martin Olsson tel. 08- 722 28 02

Christer Lind, vd Servera tel. 08-672 84 10

Martin Olsson är grossister till restaurang- och storhushållssektorn över hela landet. I koncernen ingår Martin Olsson Restauranghandel, Konservkompaniet, Dalbergs Gross, Heselius, Servicegruppen, Strandbolaget och Martin Olsson Cashar. Martin Olsson, etablerat 1897, är ett värdestyrt familjeföretag som drivs och ägs av familjen Oldmark. www.martinolsson.se

Servera R&S är en ledande svensk grossist och specialist för restauranger och storkök. Företagets 17000 kunder finns inom hela spannet av professionella kök, från kvarterets daghem till den trendiga lyxkrogen. Servera har fyra dotterbolag, Grönsakshallen Sorunda, Fällmans Kött, RP Frukt och Matsäljarna Väst och ingår i Axel Johnson-koncernen. www.servera.se

Axel Johnson AB är en av Nordens ledande handelskoncerner som bygger och utvecklar verksamheter inom handel och tjänster på den europeiska marknaden med tyngdpunkt i Norden. Koncernbolagen består idag av Axel Johnson International, Axstores, Novax, Servera, Svensk BevakningsTjänst samt delägda börsnoterade Axfood (ca 46%) och Mekonomen (27%). Axel Johnson är ett familjeföretag i fjärde och femte generationen och ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj. www.axeljohnson.se

 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://martinservera.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.