Följ Martin & Servera

Sia Glass - vinnare i Servera Utmaningen 2011

Pressmeddelande   •   Maj 04, 2011 15:46 CEST

Servera Utmaningen är ett initiativ från Serveras sida för att stimulera miljöarbetet hos sina leverantörer. I årets tävling deltog 21 företag som bedömdes utifrån kriterier som kreativitet, ambition, systematik och långsiktighet. Den övergripande ambitionsnivån hos företagen var mycket hög men Sia Glass var en klar vinnare.

Sia Glass var bland de första företagen i livsmedelsindustrin som blev miljöcertifierade och har gjort miljöarbetet till en del i sin affärsstrategi. De har jobbat med alla kriterier vi satte upp i utmaningen. Men det mest intressanta med deras bidrag är de gjort en analys av produktens hela livscykel dvs. från kornas påverkan på miljön till leveransen ut till slutkund, säger AnnaLena Norrman, miljö- och kvalitetschef på Servera.

Juryns motivering

”För vår vinnare är miljöarbetet en tydlig, medveten affärsstrategi och en integrerad del i verksamheten. Det är heltäckande och inkluderar råvaror, produktion, sortimentsbyggnad, förpackningar, svinn och transporter. Leverantörer, kunder och medarbetare involveras tydligt genom innovativa koncept, utbildning och utmaningar. Det är lätt att imponeras av kreativiteten, ambitionen, systematiken och långsiktigheten. Kort sagt har miljöarbetet hos vår vinnare bredd, djup och höjd!”

Vi är mycket stolta över att ha fått priset. Det var oväntat då vi själva inte tycker att det vi gör varken är speciellt eller märkvärdigt.  Det är naturligt för oss, i vår verksamhet, att tänka på miljökonsekvenserna och speciellt att ta hand om vår närmiljö där vi har verkat med företaget i 450 år. Prispengarna kommer vi att använda till något som kommer personalen tillgodo och därmed ökar motivationen för miljöarbetet ytterligare, säger Rolf Frid, VD på Sia Glass.

Hedersomnämnanden i tävlingen gick till följande företag:

I klassen Kreativitet:                     Rekal

I klassen Systematik:                    Löfbergs Lila

I klassen Ambition:                       Domstein

I klassen Långsiktighet:                 Unilever

I klassen Indirekt påverkan:           Coca Cola

 

Om Servera Utmaningen

Servera Utmaningen är en tävling som vill stimulera miljöarbetet hos Serveras leverantörer. Vinnare är den leverantör som under perioden 1 maj 2010 – 31 mars 2011 åstadkommer den bästa sänkningen av sin direkta eller indirekta miljöbelastning – mätt i kreativitet, ambition, systematik och långsiktighet.

Vinstsumman ska användas för att öka hela den egna personalens engagemang för miljöfrågor eller för att stärka företagets miljöarbete på annat sätt.

 

Servera Utmaningen 2012  kommer att bygga på temat Socialt ansvar.

Om Servera

Servera är Sveriges ledande grossist och specialist inom restaurang - och storköksbranschen. I koncernen ingår Servera R&S, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans kött och Matsäljarna Väst. Sortimentet omfattar livsmedel, drycker och utrustning anpassat för samtliga kundgrupper inom restaurang- och storköksmarknaden. Ansvarsfullt företagande är viktigt för oss. Servera R&S är därför miljöcertifierat enligt ISO 14001, kvalitetscertifierat enligt ISO 9001 och vi har en uppförandekod som beskriver de sociala krav Serveras varuleverantörer ska leva upp till.

Servera ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB tillsammans med Axel Johnson International, Novax, Svensk BevakningsTjänst och Åhlénsgruppen samt delägda börsnoterade Axfood och Mekonomen. Gemensam ägare är Antonia Ax:son Johnson med familj.

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.