Gå direkt till innehåll
Martin & Serveras koncernchef Liv Forhaug och Ricard Nicolin, CFO och medgrundare på Alight, inviger solparken.
Martin & Serveras koncernchef Liv Forhaug och Ricard Nicolin, CFO och medgrundare på Alight, inviger solparken.

Nyhet -

Solparken Aurora officiellt invigd

Redan i januari 2022 började Martin & Serveras solpark, som fått namnet Aurora, att producera solel. Den officiella invigningen ägde rum den 16 maj. Koncernchef Liv Forhaug med flera från ledningen var naturligtvis på plats i Skurup för invigningen.

- Vi har ansvar att göra det vi kan för att bidra till en mer hållbar värld bland annat genom att minska vår klimatpåverkan. Det skapar även stolthet att vi gör något konkret. Många, både bland kunder och medarbetare, tycker att solparkssatsningen är otroligt positiv, säger Liv Forhaug, koncernchef på Martin & Servera-gruppen.

Solparken i Skurup kommer att producera energi motsvarande 19 GWh, vilket är hälften av Martin & Serveras årliga elförbrukning.

Samarbetspartner i satsningen har varit Alight som är ledande inom Power Purchase Agreements (PPA) för solenergi i Norden och bygger och driver solcellsparker och takbaserade solcellsanläggningar. Alight har uppfört och sköter driften av parken.

Satsningen gjordes möjlig genom att Martin & Servera tecknade ett fastprisavtal för el som löper på 15 år och alltså åtagit sig att köpa all den el som produceras under den tiden.

- Utan ett intresse tidigt i processen från Martin & Servera hade det varit svårt att genomföra detta projekt och vi har haft ett väldigt bra samarbete hela vägen. Från att vi skrev på avtalet tog det ett år tills att parken stod klar och detta är den största solparken i drift i Sverige idag, säger Ricard Nicolin, CFO och medgrundare på Alight.

- Nu har vi säker elförsörjning med stabil prislapp under lång tid och vi gör en insats för klimatet på samma gång. Så som energipriserna har utvecklats så har det ju dessutom visat sig mycket lönsamt, säger Liv Forhaug.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen

Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm