Gå direkt till innehåll
vd Håkan Åkerström och civilminister Ardalan Shekarabi inviger Martin & Serveras lager i Enköping genom att skära sig igenom en Enköpingslimpa med assistans av moderator Jan Bylund
vd Håkan Åkerström och civilminister Ardalan Shekarabi inviger Martin & Serveras lager i Enköping genom att skära sig igenom en Enköpingslimpa med assistans av moderator Jan Bylund

Pressmeddelande -

Lika mycket lageryta, men hälften så stor energiförbrukning

Den 29 mars invigdes Martin & Serveras nya lager i Enköping. Anläggningen är på 36 000 kvadratmeter, varav 29 300 kvadratmeter är lageryta. Tvåtusen lastbärare med varor distribueras från Enköpingslagret varje dag. Här arbetar 275 personer, varav cirka 20 procent rekryterats i samband med inflyttningen i Enköping.

Enköpingslagret är en viktig och nödvändig investering för att Martin & Servera ska kunna bibehålla sin position som marknadsledare på restaurangmarknaden.

Lagret i Enköping ersätter de två äldre anläggningarna i Västerås och Årsta. Det nya lagret är lika stort till ytan som de båda tidigare lagren – men energiförbrukningen är bara hälften så stor.

- Med den nya lagerstrukturen är Martin & Serveras lager nu lokaliserade för att skapa en så effektiv logistik som möjligt och samtidigt minska den miljöpåverkan företagets transporter medför. Med det nya lagret ökar också våra möjligheter att lyfta in fler lokala leverantörer. Vi vet att det finns en ökad efterfrågan på lokala produkter, säger vd Håkan Åkerström.

Närheten till kunderna är viktig i logistikpusslet.

- Martin & Servera kommer nära kunderna med våra fyra lager och nitton rangeringsorter runtom i landet. Med distribution från Enköping täcker vi flera restaurangtäta områden – hela norra stockholmsregionen, fjällvärlden och flera folktäta regioner som Örebro, Västerås, Uppsala och Gävle, berättar logistikdirektör Stefan Bergström Hedmark

Under hela byggprocessen i Enköping har hållbarhetsfrågorna varit en viktig del i planeringen. I alla beslut vägdes påverkan på energiförbrukning in.

- Det betyder att vi nu har in- och utlastning på samma sida av fastigheten och att vi inte har någon tillförd uppvärmning utan återför all värme vi behöver från kylsystemet. Vi har också jobbat med materialval, den mest moderna och rörelsestyrda LED-belysningen och ljusinsläpp. Hållbarhet handlar ju också om att det ska vara en trevlig arbetsmiljö för personalen, säger Stefan Bergström Hedmark.

Vid invigningen deltar bland andra civilminister Ardalan Shekarabi och Enköpings kommuns näringslivschef Cecilia Lööw.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Chipsters, Diskteknik, Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm