Gå direkt till innehåll
Martin & Servera i blockkedjeprojekt för ökad spårbarhet och kontroll av livsmedel

Pressmeddelande -

Martin & Servera i blockkedjeprojekt för ökad spårbarhet och kontroll av livsmedel

Axfoundation, SKL Kommentus, Socialt Ansvarstagande i Offentlig Upphandling, Martin & Servera och Kairos Future bjuder in till presseminarium och presentation av rapporten och projektet Spårbarhet och kontroll av livsmedel i blockkedjan.

Blockkedjan är ett av världens hetaste teknikområden. Blockkedjan förknippas kanske mest med finansbranschen och kryptovalutor. I detta projekt visas att ett område, med kanske ännu större samhällsnytta, för blockkedjetekniken är spårbarhet och kontroll av livsmedel.

"Martin & Servera är ledande aktör inom foodservice och frågor kring hållbarhet och spårbarhet är kärnfrågor för vår verksamhet", säger Robin Exman, affärsutvecklingsdirektör på Martin & Servera.

Problemen med spårbarhet och kontroll känner många till. Lasagne på hästkött, torsk som säljs som Alaska Pollock, smörjolja som saluförs som olivolja, billiga druvor förklädda till Pinot noir – listan kan göras lång och frågorna är komplexa. Lösningen på problemet kan vara blockkedjan. Projektet har inventerat lösningar på marknaden och identifierat nästa steg för att skapa bättre spårbarhet, minska fusk och förbättra för människor och miljö.

Presseminariet gästas av Paul Chang, IBMs chef för supply chain i blockkedjan globalt och Deniss Dobrovolski, GS1 som gör produktstandarder för bland annat livsmedelsbranschen globalt.

Medverkar från projektet gör

  • Pauline Göthberg, nationell samordnare, Socialt ansvarstagande i offentlig upphandling
  • Carolina Sachs, generalsekreterare, Axfoundation
  • Robin Exman, affärsutvecklingsdirektör, Martin & Servera
  • Peter Nohrstedt, Hållbarhetschef, SKL Kommentus
  • Magnus Kempe, Director Retail & Finance, Kairos Future
  • Hanna Skoog, Junior projektledare, Axfoundation

"Vi kan inte som enskild aktör driva dessa komplexa frågor. Det måste ske i ett bredare forum som till exempel projekt som detta", avslutar Robin Exman.

Den 29 november kl 09.00-10.15, arrangeras presseminarium i Kairos Futures lokaler på Västra Järnvägsgatan 3. För pressanmälan och anmälan av särskilt inbjudna kontakta Sara Lundquist, Kommunikationsansvarig Kairos Future, på sara.lundquist@kairosfuture.com eller 070-2190929.

För frågor om projektet kontakta:

Carolina Sachs, carolina.sachs@axfoundation.com

Pauline Göthberg, pauline.gothberg@sll.se

Peter Norstedt, Peter.Nohrstedt@sklkommentus.se

Robin Exman, robin.exman@martinservera.se

Magnus Kempe, magnus.kempe@kairosfuture.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Chipsters, Diskteknik, Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm