Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Martin & Servera och LEEROY först ut med strategiskt samarbete för digitalisering av restaurangbranschen

Martin & Servera förstärker sin roll som samarbetspartner till restaurangbranschen genom ett nytt strategiskt samarbete med LEEROY. Målet är att ge kunderna digitala verktyg som kan optimera verksamheten i restaurangköket och skapa förutsättningar för ökad försäljning till restauranggästerna genom bland annat lojalitetsprogram. Restaurangbranschen är den minst digitala branschen efter byggbranschen.

- Det vill vi ändra på, bland annat genom det nya samarbetet med LEEROY. Vi vill att kunderna ska dra nytta av digitaliseringens möjligheter, säger Emilia Liljeström, Chef digitalisering och innovation, Martin & Servera Restauranghandel.

Det nya samarbetet handlar om att utveckla digitala verktyg som gör arbetet i en restaurang mer effektivt, analysverktyg som skapar bättre förståelse för den egna affären och redskap för att öka restauranggästernas lojalitet.

Sedan i våras finns Martin & Servera X, innovationshubb med syfte att utveckla digitala tjänster och lösningar som ger verklig nytta för Martin & Serveras kunder. Det som skapar framgång och lönsamhet för kunderna s är också positivt för Martin & Servera.

- Vi vill dra nytta av vår storlek, vårt breda nätverk och den stora datamängd vi hanterar i våra system och samtidigt ta oss an utvecklingsfrågor snabbt och framtidsfokuserat, berättar Irene Waldemarson, vd Martin & Servera Restauranghandel.

Under våren har Martin & Servera X undersökt det digitala ekosystemet i restaurangköket för att förstå kundens utmaningar och möjligheter. Det var också starten på det samarbete som nu inletts med LEEROY.

- Vi riktar oss till att börja med till restaurangkedjor och större kunder eftersom vi tror att de kan dra mest nytta av de här verktygen och därför snabbast kan utvärdera effekterna. Det gör att vi kan utveckla och förbättra verktygen innan lansering till alla kundsegment, berättar Emilia.

Samarbetet med LEEROY är ett viktigt första steg i Martin & Serveras utvecklingsresa för att med digitala lösningar förenkla vardagen och förbättra affären för restaurangkunderna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.


LEEROY är teknikföretaget som löser restaurangföretagares vardag med hjälp av nya digitala lösningar. De har utvecklat en mobil kassa som innebär att restauranger i stället för att använda en klassisk, fysisk kassaapparat kan ladda ned en digital lösning för mobil eller surfplatta. Till detta kopplas digitala tjänster som kan ge kunden bra underlag för dagliga och strategiska verksamhetsbeslut. Även redovisning och rapportering kan till stora delar automatiseras för att spara kostnader för restaurangerna.

Kontakter

Kristina Ossmark

Kristina Ossmark

Marknads- och kommunikationsdirektör Kommunikation, marknadsföring 070-644 23 14

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm